Oppskrift på laksemiddag

Skulle du ønske at det var litt enklere å lage sunne og gode middager uten at det må ta evigheter med forberedelser og innkjøp? De fleste av oss har kjent litt på tidsklemma i hverdagen, enten vi rusher mellom jobb, hjem og trening eller om det er barna som skal ha et raskt måltid før aktiviteter og kveldsmat.

Med dampkokeren fra Salter kan du enkelt gjøre noen forberedelser kvelden før og sette delene i kjøleskapet. Når du kommer hjem, setter du delene sammen og trykker på knappen. Voilá! Sunn og god middag på 1-2-3.

TRENGER DU INSPIRASJON?

På travle dager kan det være vanskelig med gode og sunne middager, og vi velger ofte det som går raskt uten for mye styr. Skulle du også ønske at det var enkelt å lage sunne og gode middager på travle dager? En sikker vinner er laks med gode grønnsaker og ris. Vår favoritt er byggris, men det er minst like godt med vanlig ris som jasminris eller basmatiris.

Mye styr og oppvask? Neida. Dampkokeren fra Salter kommer med 3 «etasjer», slik at du kan tilberede både fisk, grønnsaker og ris i hver sin beholder. Alle beholderne kan vaskes i oppvaskmaskin. Superenkelt!

DU TRENGER

400 g Laksefilet
1/2 stk Squash
1/2 bunt Asparges
1 stk Rødløk
4 stk Gulrot
200 g Byggris (kan byttes med annen ris eller poteter)
1 stk Dampkoker

DU TRENGER

Krydre laksefileten(e) med salt, pepper og det du liker av urter. Skjær opp squashen i tykke skiver, og fordel i bunnen på den ene beholderen. Legg ønsket antall laksefileter på skivene med squash og lukk beholderen.

I en annen beholder har du i det du liker av grønnsaker. Vi har gått for gulrot, asparges og rødløk. I den siste beholderen har du i ris eller poteter om du heller ønsker det.

Ønsker du saus eller lignende, kan du ha litt hvitløk og urter blandet med creme fraiche. Vår favoritt er creme fraiche med litt sweet chili saus, og en liten skvis sitron på toppen. Garantert en suksess!

Tips! Legg fisken på skiver av squash eller sitron, så unngår du at fisken setter seg fast i tillegg til at det gir en god smak på fisken.

Klikk her for alle våre oppskrifter

MER TID TIL OVERS - BRUK TIDEN PÅ DET DU VIL

Har du en dampkoker kan du enkelt forberede middagen kvelden før, og sette alle beholderne i kjøleskapet til dagen etter. Da har du en sunn, rask og god middag på 1-2-3 til deg selv eller hele familien, og du kan bruke tiden på andre ting mens du venter på at maten blir klar.

Når man tilbereder mat med dampkoker bevares vitaminer og mineraler bedre enn ved andre typer tilberedning. I tillegg får maten en bedre smak og konsistens fordi man ikke koker eller steker maten for hardt eller for lenge.

Hver av beholderne på dampkokeren til Salter kan inneholde 2,5 liter og kan enkelt flyttes rundt og settes i kjøleskap over natten. Den leveres med ekstra stor dampbolle for supper, gryter, ris og annet - slik at du enkelt kan lage gode, sunne og varierte middager til deg selv og hele familien.