Slik håndterer du sommerens skadedyr

Skadedyr er irriterende, og kan i verste fall ødelegge hagen, teltturen og nattesøvnen. I denne artikkelen får du vite hvordan du blir kvitt dem.

For å bli kvitt myggen kan du bruke myggjager, myggfelle, myggspray eller myggspiral. De ulike metodene har ulik effekt på myggen.

Myggjager sender ut virkestoffer som jager bort insekter, og skaper en myggfri sone i hagen din, på teltplassen eller på stranden. Fint å bruke for å skape midlertidige myggfrie soner, trenger ikke å kobles til strøm, men må fylles på jevnlig. Her anbefaler vi myggjagere fra Termacell som kommer i ulike størrelser. Den håndholdte er veldig fin å ha med på tur. 

Alternativt kan du bruke myggfeller som tiltrekker seg og fanger innsekter. Disse er viktig å sette et stykke unna der du oppholder deg. Over tid vil du oppleve færre mygg og insekter i området. Myggfeller kommer i mange størrelser og må ha strømtilkobling.

I tillegg kan du benytte deg av myggsprayer og myggspiraler. Disse har lav rekkevidde, men er enkle å bruke og gode supplement hvor det er svært mye mygg.

Snegler elsker våte og fuktige grøntområder, og har dermed supre forhold i norske hager.

Det finnes mange kreative måter å ta snegler på, men den mest effektive er ved å bruke sneglemiddel.  Sneglemiddel er en type sneglegift som påvirker sneglen uten å skade planter, dyr eller barn. Fokuser fordelingen langs bed, skyggefulle steder og eventuelle komposthauger.

Et strøpulver, i form av maurmiddel, kan strøs langs tomtegrensen for å holde snegler, maur og andre insekter unna.

Insektssprayer er langtidsvirkende og effektive mot uønskede insekter som veps, fluer og andre flyvende og krypende insekter. 

Myggjagere og myggfeller fungerer også godt mot disse skadedyrene.

Trinol veggedyrvarsler er en limfelle du plasserer mellom madrassen og sengerammen, eller andre steder i nærheten av senger. Den er enkel å ta med seg på overnattingssteder slik som hotell og camping.

For å bekjempe skjeggkre og sølvkre er det mest effektive produktet skjeggkrefelle, som er en limfelle med åte.

Andre tiltak du kan gjøre for å bli kvitt disse skadedyrene er å redusere fukt og holde det rent. Støvsuging og tørrmopping bør prioriteres fremfor våt vask.

Maur trives og ferdes langs mur, under terrasser eller under heller. På jakt etter mat kan maur ta seg inn i boligen din, og i verste fall etablere seg.

Maurmidler, eller åte med tilsatt gift, fjerner skadedyrene på en skånsom og effektiv måte, uten at det ødelegger planter i nærheten.

Maurmiddelet punktbehandler der maurene ferdes, eller ved innganger til maurtuer. Giften hentes av maurene og bringes tilbake til tua.

Maurlokkeboks er et annet effektivt maurmiddel som bekjemper hele tua. Det er både hurtig og hygienisk, og du kan plassere det overalt i huset – inkludert kjøkkenet.

Andre effektive former for maurmiddel er strøpulver og vannemiddel. Vannemiddelet brukes ute hvor maurene ferdes, slik som hager og terrasser. Det trenger ned i maurgangene og maurene som kommer i kontakt med middelet tar det tilbake til tua.