Oppskrift på brente mandler

For mange er brente mandler synonymt med julen. Du kan kjøpe dem, eller lage dem selv. Gode er de uansett. Brente mandler en perfekt vertinnegave, eller en hyggelig oppmerksomhet til en snill nabo eller en god kollega. Vil du prøve deg? Her er oppskriften!

Se alle våre oppskrifter på julebakst

DU TRENGER

400 g mandler
0,5 dl vann
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
1 ss kokos
1 ss smør

SLIK GJØR DU

1. Spre mandlene utover en langpanne med bakepapir. Rist de midt i ovnen på 200 grader i 8 minutter. Følg med så de ikke brenner seg!

2. Bland vann, sukker og vaniljesukker i en stekepanne eller en vid kasserolle og la det småkoke i 2-3 minutter. Senk til middels varme og hell mandlene oppi sukkerlaken.

3. Rør i mandlene hele tidens så laken legger seg godt rundt mandlene. Selv om noe av sukkeret ligger igjen i pannen må du røre jevnt til sukkeret smelter igjen. Nb! IKKE skru opp varmen for å fremskynde prosessen – da kan du få svidde mandler fremfor brente, og dét er ikke like godt.

4. Når alt sukkeret har smeltet, tilsett 1 ss smør (dette hindrer at mandlene klumper seg).

5. Rør godt til smøret er smeltet, og hell mandlene over på bakepapir til avkjøling.

NB! Mandlene er glovarme, så pass på dersom du skal prøve å skille mandler som eventuelt har klumpet seg sammen.