Publisert: 15. januar 2020 | Oppdatert: 11. juni 2024

Oppskrift på hjemmelaget julekonfekt

Selvgjort er velgjort, og i tillegg er det veldig hyggelig å kunne by julegjester på hjemmelagde overraskelser. Overrask deg selv og gjestene dine med morsom julekonfekt som smaker skikkelig julestemning. Like gode til kaffen som alene.

Se alle våre oppskrifter på julebakst

DU TRENGER

200 g pepperkaker
50 g smør
50 g kransekakemasse
2 ss gløgg (ublandet)
  melkesjokolade

SLIK GJØR DU

Knus pepperkakene til fine smuler i en food processor. Tilsett mykt smør, kransekakemassen i små biter og gløgg. Kjør videre til en jevn masse.

Form til små kuler og sett til avkjøling i kjøleskap et par timer.

Smelt sjokolade i vannbad og bruk en gaffel til å dypp de avkjølte kulene raskt i sjokoladen. Deretter rulles kulene i ønsket «topping» – sjokostrøssel, kakaopulver etter ønske.

Oppbevar i kjøleskapet og server kjøleskapskalde.