SLIK GJØR DU
Mal mandlene (bruk kvern, unngå kjøkkenmaskin).
Elt de kvernede mandlene, melis og eggehvite til en jevn masse i en kjøkkenmaskin.
Rull massen til lange pølser (ca 1,5 tykke) og legg i smurte kranseskakeformer/ringer.
Stek på nederste rille i ovnen på 170 grader i 13-14 minutter (varmluft: 2 brett 150 grader).
Avkjøl kransekakeringene mens de ligger i formene, og løsne de forsiktig når de er avkjølt.
Bland eggehvite og melis i en kjøkkenmaskin og kjør på sakte fart til blandingen blir luftig.
Ha eggehvitglasuren over i en sprøytepose.
Pynt én og én ring mens du monterer kaken – da limer ringene seg godt til hverandre.
Pynt med morsomme juleinnslag for anledningen.
Tips! Kaken blir enda bedre om den oppbevares kaldt før den skal spises – pakk den så den blir lufttett.
Tips! Hvis du vil at kransekaken skal bli helt hvit må du skålde mandlene først. Legg de 3-4 minutter i kokende vann og fjern skallet. Etterpå må de tørke godt (i stekeovn ca 50 grader 1 time, eller på kjøkkenbenken over natten).