Oppskrift på kransekake

Kransekaken er Norges festkake nummer en, og et festinnslag på bordet uansett sesong og anledning. Hvis du har lyst til å prøve deg på å bake kaken selv, har vi en oppskrift som garantert får de fleste til å spise litt mer enn de egentlig orker. Lykke til!

Se alle våre oppskrifter på julebakst

DU TRENGER

500 g mandler, malte
500 g melis
4 eggehviter
 
1 eggehvite
180 g melis
1/2 ts eddik 7%

SLIK GJØR DU

Mal mandlene (bruk kvern, unngå kjøkkenmaskin).

Elt de kvernede mandlene, melis og eggehvite til en jevn masse i en kjøkkenmaskin.

Rull massen til lange pølser (ca 1,5 tykke) og legg i smurte kranseskakeformer/ringer.

Stek på nederste rille i ovnen på 170 grader i 13-14 minutter (varmluft: 2 brett 150 grader).

Avkjøl kransekakeringene mens de ligger i formene, og løsne de forsiktig når de er avkjølt.

Bland eggehvite og melis i en kjøkkenmaskin og kjør på sakte fart til blandingen blir luftig.

Ha eggehvitglasuren over i en sprøytepose.

Pynt én og én ring mens du monterer kaken – da limer ringene seg godt til hverandre.

Pynt med morsomme juleinnslag for anledningen.

Tips! Kaken blir enda bedre om den oppbevares kaldt før den skal spises – pakk den så den blir lufttett.

Tips! Hvis du vil at kransekaken skal bli helt hvit må du skålde mandlene først. Legg de 3-4 minutter i kokende vann og fjern skallet. Etterpå må de tørke godt (i stekeovn ca 50 grader 1 time, eller på kjøkkenbenken over natten).