Kransekake oppskrift - Start julebaksten hos Europris!
Publisert: 15. januar 2020
|
Oppdatert: 11. juni 2024
Versjonen av nettleser du benytter for å se europris.no er utdatert og støttes dessverre ikke av våre nettsider. Siden nettleseren ikke lenger følges opp av sin utgiver, vil flere av funksjonene på våre nettsider ikke fungere.
Vi anbefaler at du oppgraderer (eller bytter ut) din nettleser for å få den beste opplevelsen på våre nettsider.
Kransekaken er Norges festkake nummer en, og et festinnslag på bordet uansett sesong og anledning. Hvis du har lyst til å prøve deg på å bake kaken selv, har vi en oppskrift som garantert får de fleste til å spise litt mer enn de egentlig orker. Lykke til!
Elt de kvernede mandlene, melis og eggehvite til en jevn masse i en kjøkkenmaskin.
Rull massen til lange pølser (ca 1,5 tykke) og legg i smurte kranseskakeformer/ringer.
Stek på nederste rille i ovnen på 170 grader i 13-14 minutter (varmluft: 2 brett 150 grader).
Avkjøl kransekakeringene mens de ligger i formene, og løsne de forsiktig når de er avkjølt.
Bland eggehvite og melis i en kjøkkenmaskin og kjør på sakte fart til blandingen blir luftig.
Ha eggehvitglasuren over i en sprøytepose.
Pynt én og én ring mens du monterer kaken – da limer ringene seg godt til hverandre.
Pynt med morsomme juleinnslag for anledningen.
Tips! Kaken blir enda bedre om den oppbevares kaldt før den skal spises – pakk den så den blir lufttett.
Tips! Hvis du vil at kransekaken skal bli helt hvit må du skålde mandlene først. Legg de 3-4 minutter i kokende vann og fjern skallet. Etterpå må de tørke godt (i stekeovn ca 50 grader 1 time, eller på kjøkkenbenken over natten).