Krumkaker oppskrift - Start julebaksten hos Europris!
Versjonen av nettleser du benytter for å se europris.no er utdatert og støttes dessverre ikke av våre nettsider. Siden nettleseren ikke lenger følges opp av sin utgiver, vil flere av funksjonene på våre nettsider ikke fungere.
Vi anbefaler at du oppgraderer (eller bytter ut) din nettleser for å få den beste opplevelsen på våre nettsider.
Krumkaker er blant de eldste julekakene vi kjenner, og en favoritt hos mange. Ordentlig gode krumkaker er sprø, og det får du med denne oppskriften fra Frøken Holm.
Pst! Ønsker du EKSTRA sprø krumkaker kan du bytte 50 gram av hvetemelet med potetmel.
DU TRENGER
4 egg 250 g sukker 250 g meierismør, smeltet 250 g hvetemel 1/4 ts kardemomme
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i cirka en time.
Legg en stor teskje røre i midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.
Form til kremmerhus raskt rundt en krumkakepinne mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og friske bær, eller hva du måtte ønske.
Oppbevar krumkakene i tett boks.
Nytes som de er eller med bær og krem, eller med en iskule på toppen?
Elisabeth «Frøken Holm» Groth
Kokk/konditor
Elisabeth Groth, mest kjent som Frøken Holm, vant Kakekrigen på FEM høsten 2015. Hun har også skrevet sin egen kakebok «Kakefryd». I tillegg til å dele sin lidenskap for kaker og matlaging med oss, så vil Frøken Holm også hjelpe oss med utviklingen av vårt eget merke Cuisine.