Krumkaker er blant de eldste julekakene vi kjenner, og en favoritt hos mange. Ordentlig gode krumkaker er sprø, og det får du med denne oppskriften fra Frøken Holm.

Pst! Ønsker du EKSTRA sprø krumkaker kan du bytte 50 gram av hvetemelet med potetmel.

DU TRENGER

4 egg
250 g sukker
250 g meierismør, smeltet
250 g hvetemel
1/4 ts kardemomme

Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.

SLIK GJØR DU

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i cirka en time.

Legg en stor teskje røre i midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.

Form til kremmerhus raskt rundt en krumkakepinne mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og friske bær, eller hva du måtte ønske.

Oppbevar krumkakene i tett boks.

Nytes som de er eller med bær og krem, eller med en iskule på toppen?

Elisabeth «Frøken Holm» Groth

Kokk/konditor

Elisabeth Groth, mest kjent som Frøken Holm, vant Kakekrigen på FEM høsten 2015. Hun har også skrevet sin egen kakebok «Kakefryd». I tillegg til å dele sin lidenskap for kaker og matlaging med oss, så vil Frøken Holm også hjelpe oss med utviklingen av vårt eget merke Cuisine.

Les mer: Cuisine – gleden ved matlaging
Se kategori: Kjøkken