Serinakaker oppskrift - Start julebaksten hos Europris!
Publisert: 15. januar 2020
|
Oppdatert: 11. juni 2024
Versjonen av nettleser du benytter for å se europris.no er utdatert og støttes dessverre ikke av våre nettsider. Siden nettleseren ikke lenger følges opp av sin utgiver, vil flere av funksjonene på våre nettsider ikke fungere.
Vi anbefaler at du oppgraderer (eller bytter ut) din nettleser for å få den beste opplevelsen på våre nettsider.
Den populære serinakaken er én av de tradisjonsrike 7 slagene. Den er enkel og rask å bake, og perfekt til kakeverkstedet med barna. I et pent glass eller innpakket i cellofan med sløyfe, har du en hyggelig julegave.
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.
Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.