Neglelakk

Mange av oss bruker neglelakk jevnt gjennom året. Noen bruker det kanskje for å forsterke neglene så de ikke knekker eller fliser seg opp, og da med en klarlakk eller nøytral farge - mens andre bruker det nesten utelukkende som et tilbehør til antrekk eller anledning. Det som er gøy med neglelakk er at det er en relativt rask prosess, det kan endres fra dag til dag eller fjernes når du ikke vil ha noe der. Vis meg neglelakken din og jeg skal si deg hvem du er!

Skarp rød eller lunefull blå neglelakk?

Hos Europris har vi et bredt utvalg i farger og merker med neglelakk. Neglelakk kan fort bli litt som en hårfarge, så om man er vant med en fargetone - holder man seg ofte til den i større eller mindre grad. Er du glad i røde negler, kan det sitte langt inne å prøve en blå eller gul neglelakk - men hvorfor ikke? Har du et utvalg i flere farger hjemme, kan du lakke negler etter humør, antrekk, anledning eller som det lille ekstra i en travel hverdag.

Forberedelser + forarbeid = suksess!

Vi har alle vært borti noen neglelakker som flasser eller slites av raskere enn vi skulle ønske. Visste du at med litt gode forberedelser og forarbeid, så sitter de fleste neglelakker utrolig godt? Det er også viktig å huske at vi har forskjellig utgangspunkt, noen opplever at alle neglelakker sitter godt - mens andre sliter litt mer med å få lakken til å vare mer enn et par dager.

Først fjerner du eventuell gammel neglelakk med neglelakkfjerner, bruk gjerne bomullspads eller egne pads med neglelakkfjerner. Fjern neglebånd og eventuelle hudrester rundt neglen. Klipp eller fil neglene til ønsket lengde og form. Deretter tar du en ny runde med neglelakkfjerner for å sørge for at neglen er helt ren. Herfra er det viktig at du ikke tar direkte på neglen før lakken er lagt. Før du legger lakken, filer du overflaten på hele neglen lett med den fineste siden av filen. Gjerne en neglefil av skum eller lignende, som ikke er så tøff mot negl og hud. Når alle neglene er filt, og har en tørr og ru overflate - er det tid for lakk.

Har du problemer med hud eller negler, kan det være lurt med en underlakk som passer ditt behov. Legg tynne lag med lakk og vær tålmodig. Antall lag med lakk avhenger av ønsket resultat, og om du bruker en skarp eller dus farge. Vanligvis holder det med 2-3 lag med lakk. Ønsker du en matt finish avslutter du med en matt overlakk, eller bruker en neglelakk som er naturlig matt. Vent til lakken er helt tørr før du begynner å bruke hendene som normalt.

Prøv en ny lakk - vær litt crazy

Om du vanligvis bruker klar lakk, eller alltid en bestemt fargetone - er det lov å være litt crazy innimellom. Ta på en farge du liker, se hva kollegaene eller vennene dine sier. Du kommer til å bli overrasket over hvor godt det blir lagt merke til, og forandring fryder alltid! Bruk for eksempel friske pastellfarger som matcher antrekket på våren og sommeren, og litt mørkere toner på høst og vinter. Det er selvsagt lov å være crazy året rundt!

Alle negler i samme farge, eller ikke?

Mange foretrekker å ha en og samme farge på alle neglene når man går i gang med en ny runde med lakk eller ny farge. Men, det er ganske stilig med en eller flere negler i ulike farger - en såkalt statement-negl. Om du bruker rosa som basefarge på alle negler, unntatt én per hånd, kan den ene neglen være blå, gul eller grønn i samme fargetone som den rosa. Ønsker du enda mer variasjon, kan du ta et lag med glitterlakk på en av de andre neglene, og vipps - så har du de kuleste neglene i vennegjengen eller på arbeidsplassen.

Pynt dere sammen - lag en vennekveld før festen

Om du er ung eller voksen, blir man aldri for gammel for å invitere venner på en liten vennekveld før dere skal videre på fest eller middag. Det er forresten like koselig med en vennekveld uten at man skal videre på fest også.

Pynt dere sammen, eller bare gå i joggebuksa. Kanskje litt hjemmespa, god musikk og såklart - neglelakk til alle som vil. Det er kanskje enklere om en annen lakker neglene for deg, så kan du nyte en ansiktsmaske eller et fotbad mens du venter på at neglelakken tørker.

Hos Europris har vi et bredt utvalg i farger, både klassiske toner og friske sommerfarger. Vi har også det du trenger av neglelakkfjerner, bomullspads, neglesaks og neglefil. Alt du trenger for å ha perfekte negler til hverdag og fest. Ble du litt fristet til å prøve en ny farge eller invitere til vennekveld? Legg turen innom Europris eller bestill rett hjem via vår nettbutikk, og du har tatt dine første skritt mot freshere negler som blir lagt merke til.