Alternative måter å bruke putekasser

En putekasse har flere funksjoner enn oppbevaring av hageputer! Dersom du ikke har bod i hagen eller plass til oppbevaring andre steder, kan du bruke en putekasse til å oppbevare tingene dine i.

Hold hagen og uteområdet ryddig med en putekasse

Pakk sammen puter og barnas leker etter en lang dag ute i sola, eller rydd vekk rot og småting, slik at det er klart til å få gjester på besøk!

I mindre putekasser kan du oppbevare grillutstyr, hageredskaper, leker og uteinteriør. I større putekasser kan du oppbevare flere og større gjenstander som pynteputer, pledd, båtutstyr, bassengutstyr og badeleker. En putekasse lar deg samle alt på ett sted, slik at du har det lett tilgjengelig.

Dersom du har et mindre uteområde eller begrenset med plass, kan du kombinere bruken av putekassen. Bruk den både som en ekstra sitteplass og som oppbevaring av enten puter, leker eller ulikt utstyr og redskaper. Da får du utnyttet plassen du har til det fulle!

Du kan enkelt kamuflere putekassen, og få den til å passe bedre sammen med resten av hagemøblene. Pynt lokket med dekor som blomsterpotter, lykter eller lyslenker, for å gjøre putekassen til en del av interiøret!

Putekasser kan ha flere funksjoner

Putekasser finnes i forskjellige design og materialer, og har ulike funksjoner. Da er det lurt å vite hva du ønsker å bruke putekassen til før du kjøper den! Dersom du ønsker å bruke putekassen som sitteplass, kan du kjøpe en hagebenk med oppbevaring, eller en solid putekasse som tåler høy vekt.

Det finnes også putekasser med innebygde håndtak, som f.eks modellen Ontario XXL. Dette gir deg mulighet til å flytte på den, slik at du kan ha tingene dine lett tilgjengelig uansett hvor i hagen eller bakgården du oppholder deg. Dersom du har små barn, vil en putekasse med gassdemper (modellen Florida fra Toomax) være et trygt valg. Da unngår både du og barna dine risikoen for å få lokket smelt igjen over fingrene eller i hodet.

Det kan også være lurt å ha muligheten til å låse putekassen, spesielt hvis du skal oppbevare putekassen din på hytta, campingen eller et annet område du ikke er ved hver dag. 

Se opp for skadedyr og insekter!

Pass alltid på å lufte putekassen din godt når putene eller tingene du vanligvis lagrer i den er i bruk. Det er lurt å tømme og rengjøre putekassen regelmessig for å unngå at skadedyr som veps og insekter bosetter seg i kassen. Alt av produkter for fjerning av insekter og uønskede småkryp finner du i vår kategori skadedyr. Dersom du har fått et alvorlig tilfelle av uvelkomne gjester i kassen, for eksempel vepsebol, bør du kontakte profesjonell skadedyrbekjempelse for å fjerne det.

 Se hele vårt utvalg av putekasser her >>