Bli kvitt rotter og mus

Om du har fått rotter i hus eller på hytta, er det viktig å gjøre noen grep raskt.

Rotter er skadedyr som kan gjøre stor skade både på isolasjon, rør, eletrisk og treverk. De gnager på omtrent alt de kommer over, og er aktive om natten. Mange kan ha rotter i boligen uten å en gang vite om det, fordi de ofte befinner seg i vegger, på loft eller kjeller. Rotter formerer seg raskt, derfor vil du kvitte deg med disse så raskt som mulig. Se vårt utvalg av rottefeller og rottegift.

Mus i hus?

I likhet med rotter gjør også mus stor skade på både hus og hytte. Forskjellen er at mus er mindre i størrelse, men også at de ikke lar seg skremme av ukjente elementer. De gnager fordi de er nysgjerrige, men også for å komme seg frem. De kan gnage på absolutt alt! Treverk, lister, isolasjon, ledninger, bøker, klær, esker - ALT. Se vårt utvalg av musefeller.

Hvordan blir du kvitt problemet?

Det er fullt mulig å kvitte seg med både mus og rotter. Det viktigste er kanskje å finne ut av hvor de er og hvordan de kommer seg ut eller inn av boligen. Dersom du skal bruke gift, bør du gjøre dette før du tetter og sikrer området de har kommet seg inn for å unngå at skadedyrene dør inne i vegg eller tak. Dette kan gi lukt eller tiltrekke seg andre skadedyr.

Hos Europris har vi et stort utvalg feller og midler til bekjempelse av både mus og rotter. Er du i tvil, eller er problemet blitt alt for stort, anbefaler vi at du bruker fagfolk.

Forebygg

Har du først fått mus i boligen må de bekjempes profesjonelt. Likevel er det en del tiltak du kan gjøre for å forebygge at musene kommer seg inn. 

Tett alle hull og åpninger i og rundt huset. Har du noen hull langs grunnmuren eller noen sprekker i veggen, er det viktig at du får tettet disse. Her kan også andre skadedyr og insekter slippe lett inn. Du kan bruke et tett nett som en midlertidig løsning. 

Unngå å ha mange planter inntil huseveggen. For eksempel busker og klatreplanter. Her kan mus lett gjemme seg. I tillegg gjør slike vekster det lettere for gnagere å klatre seg opp i høyden på huset. 

Har du lenge hatt lyst på katt som kjæledyr, kan dette være den rette unnskyldningen for det. Tren den opp til å jage mus og rotter, og du vil bli skadedyrfri i lang tid fremover!