Solplassen – en hjertevarm plass for de firebente 

Logrende haler og ivrige poter forteller historien om et sted hvor hundenes glede er i fokus og hvert øyeblikk er fylt med kjærlighet og omsorg. Calle, Anna-Bella og Aiko er tre av hundene som kan kalle Solplassen hjem. De kommer fra forhold hvor det ikke lenger fungerte, eller eierne har gått bort. Marianne tok de inn i varmen, og Europris er en stolt sponsor av dette arbeidet.  

Et hjem for de som blir glemt

For litt over 20 år siden fant Marianne en perle nær Vinterbro som senere ble til Solplassen. Gjennom flere år med omplasseringsarbeid stod Marianne overfor utfordringen med å finne kjærlige hjem til eldre hunder. Siden Marianne er en beskytter av seniorhunder, tok hun saken i egne hender. Solplassen ble til gjennom kjærlighet og dedikasjon, det skulle bli et hjem for de som trengte det mest.

Hundekosere og frivillighet

Solplassen er drevet av frivillig innsats hvor ulike bedrifter, butikker og enkeltpersoner bidrar på ulikt vis. De virkelige heltene er hundekoserne. De dedikerte frivillige investerer sin tid og omsorg i å klippe klør, stelle og, ikke minst, kose med hundene. Hver hundekoser gir hundene den ekstra oppmerksomheten og kjærligheten de fortjener, og skaper et fellesskap som virkelig gjør Solplassen til et hjertevarmt hjem. Europris bidrar med leker og mat som hundene får nytte av. 

Et fullverdig liv

Mariannes dedikasjon strekker seg utover å tilby et sted å bo. Hun har skapt et praktisk hjem der hvert element er nøye gjennomtenkt for hundenes trivsel. Kjøkkenet, myke sofaer, bord, stoler og TV, får hundene ikke bare et sted å være, men et hjem de kan leve godt de siste årene.

Europris + Solplassen = sant

Arild, Europris sin produktsjef for hundemat, har hatt kjennskap til Solplassen og Marianne sitt arbeid i mange år. En dag, mens han var ute på tur med hunden sin, ble han stoppet av et eldre ektepar som var ute for å utforske Solplassen, og trengte hjelp i riktig retning. I samtale med Arild avslørte paret at de hadde blitt for gamle til å ta vare på hunden sin. De leverte hunden sin til Solplassen, og gjennom Marianne fant hunden sitt nye for alltid hjem. Denne handlingen har siden vært en levende fortelling om båndet mellom Europris, Solplassen og hjertet av det vi står for.