Ta vare på hagemøblene dine: Slik holder du dem flotte år etter år

Hagemøbler er en investering i kos og hygge på uteplassen din. Det er derfor lurt å ta godt vare på dem, slik at du kan nyte dem i flere år. Her kommer noen av de beste tipsene for å gi hagemøblene dine lengre levetid.

Overtrekk beskytter møblene

Et av de enkleste, men mest effektive grepene du kan ta for å forlenge levetiden på hagemøblene, er å bruke overtrekk. Disse er laget av et robust materiale som beskytter mot sterk sol og dårlig vær, noe som hjelper med å bevare farger og redusere risikoen for fuktskader. Overtrekkene finnes i mange størrelser, så du kan lett finne noe som passer perfekt til både utestoler, utebord og diverse andre terrassemøbler. Så når solen endelig titter frem, er det bare å ta av trekket, og vips! - du har en herlig og innbydende plass å slappe av på. Det er en liten innsats som gir stor belønning over tid.

Rengjør før og etter sesongen

Det er viktig å vaske hagemøblene grundig både før og etter sommeren for å holde dem i topp stand. Dette gjør du enkelt med milde rengjøringsmidler og en rengjøringsklut. En god såpevask fjerner skitt og forebygger mugg uten å skade utemøblene – husk bare å ikke skrubbe for hardt, da dette kan gi riper, og det vil vi ikke ha. Skyll grundig av med rent vann til slutt, bare ikke bruk høytrykkspyler. Når du er ferdig lar du møblene tørke helt før du tar dem i bruk. Det er viktig for å unngå at det dannes mugg.

Praktisk oppbevaring med putekasse

Putekasser er en genial løsning for sikker oppbevaring av uteputer, pledd og mindre hagemøbler når de ikke er i bruk. Ved å holde dem tørre og beskyttet er de alltid klare til bruk. I tillegg sørger putekassen for at putene beholder sin form og farge, uten å falme eller bli skadet av vær og vind. Dette betyr mindre vedlikehold og mer tid til avslapping.

Større putekasser er også perfekte for å oppbevare solstoler og annet utendørs tilbehør. De hjelper deg med å holde uteplassen ryddig og organisert, samtidig som du utnytter all tilgjengelig lagringsplass. Ved å samle alt på ett sted blir det også enklere for deg å finne det du trenger.

Gi møblene oljebehandling

For hagemøbler av tre er det viktig å olje dem før og etter sommersesongen. Starter overflaten å bli tørr og sprukken er det på tide med en lett sliping for å jevne ut ujevnheter. Etter slipingen, påfører du et jevnt lag med olje, bruk gjerne en oljegjennomtrukket fille. Påfør til treverket er helt mettet. Dette beskytter mot fukt og solskader, og holder møblene dine fine.

Tar du i bruk disse enkle grepene kan du holde hagemøblene både stilige og behagelige i lang tid. Da kan du nyte mange sesonger med avslapning og kos.