Tilslørte nøttepiker er en julevri på den klassiske desserten Tilslørte bondepiker.
Desserten passer utmerket etter julemiddagen. Eplene gir sødme og friskhet, nøttene og pepperkakene gir knasende julestemning. Hvis du vil prøve noe nytt til jul er dette et sikkert alternativ.

DU TRENGER

3 epler i biter
1 dl sukker
1 kanelstang
1 dl vann
3 dl creme fraiche
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl knust Luxus pepperkake
1 neve grovhakkede Brente mandler eller Julenøtter
1 liten neve Pistasjnøtter (valgfritt) og en epleskive (valgfritt)

 

SLIK GJØR DU

Kok opp vann, sukker, kanelstang, og ha i eplebitene.

La det småkoke til eplene begynner å mose seg, og får tykk konsistens.

Sett til avkjøling.

Pisk sammen creme fraiche, sukker og vaniljesukker.

Hell lagvis opp i fine glass. Start med krem, så knuste pepperkaker, og deretter kompott.

Avslutt med krem før Nøttepikene pyntes med deilige grovhakkede, brente mandler eller Julenøtter. Pistasjnøtter og epler kan brukes i tillegg.

Desserten bør tilberedes rett før gjestene kommer!

Elisabeth «Frøken Holm» Groth

Kokk/konditor

Elisabeth Groth, mest kjent som Frøken Holm, vant Kakekrigen på FEM høsten 2015. Hun har også skrevet sin egen kakebok «Kakefryd». I tillegg til å dele sin lidenskap for kaker og matlaging med oss, så vil Frøken Holm også hjelpe oss med utviklingen av vårt eget merke Cuisine.

Les mer: Cuisine – gleden ved matlaging
Se kategori: Kjøkken