Slik setter du i gang med godbitsøk

Godbitsøk er en morsom lek som styrker båndet mellom deg og din firbente venn. Det er en enkel aktivitet som passer for hunder i alle aldre og størrelser. Enten du har en nysgjerrig valp eller en voksen hund, er lek med godbit supert for mental og fysisk aktivitet.

Velg et passende område

Før du starter, finn en plass hvor dere ikke blir forstyrret, spesielt hvis dere skal gjøre det for første gang.. Dette kan være et rom i hjemmet ditt eller et inngjerdet område ute. Sørg for at du har med deg en god mengde av hundens favoritt hundesnacks.

Vis hunden hva du har

Dere som er helt ferske kan godt starte med å vise godbiten til hunden, la den lukte på det slik at det skaper interesse. Spennende godbiter som lukter ekstra godt gjør søket mer belønnende og skaper forventning til hva som kommer.

Start med enkle gjemmesteder

Legg hundegodteri på et åpenbart sted. Dette kan være på et lett tilgjengelig sted som på en lav hylle eller under en stol. Kommander hunden med en entusiastisk stemme, for eksempel "Finn den!" eller "Søk!". Det er viktig at hunden forstår at den har lov til å ta godbiten.

Gi ros

Når hunden finner og spiser godbiten, ros den entusiastisk. Dette bekrefter at hunden gjorde noe riktig, og den positive forsterkningen oppmuntrer til videre søk.

Legg til rette for suksess

Når hunden ser ut til å forstå leken, kan du begynne å gjøre det litt vanskeligere. Start med lette gjemmesteder som den har funnet godbiter i tidligere, og utvid til nye steder som bak dører, under tepper, eller mellom sofaens puter. Husk å alltid tilpasse vanskelighetsgraden etter evne og erfaring, slik at slik at hunden din alltid har en sjanse til å lykkes.

Utvid søksområdet gradvis

Etter hvert som hunden blir flinkere til å finne godbitene, kan du gjøre det litt vanskeligere. Inne kan du bruke flere rom. Ute kan du bruke større og mer komplekse områder. 

Lykke til!