Ullundertøy for barn, herre og dame i varm Merinoull

Kjærligheten til ull er like særnorsk som kjærligheten til brunost og 17.mai. Nordmenn er storforbrukere av dette fantastiske materialet vi bruker til både små og store, sommer som vinter. Først og fremst forbindes ull med den varmeisolerende effekten, men fordi ull i tillegg har temperaturregulerende effekt kan tynnere ull med fordel også brukes om våren/sommeren. Ull er et naturfiber, 100% fornybart og vår mest bærekraftige materialressurs. Ull har også fuktabsorberende, fukttransporterende, bakterie-, lukthemmende og selvrensende egenskaper. Hvor mye mer kan be om av et plagg?

ULL – ETT MATERIALE, MANGE EGENSKAPER

Ull er et naturmateriale med så mange gode egenskaper at det nestene er for godt til å være sant. I Norge har vi omfavnet bruken av ull og er storforbrukere til både liten og stor, sommer som vinter. Selv om det finnes mange ulike kvaliteter har all ull samme grunnleggende egenskaper. Kvaliteten bestemmes av sauerasen, hvor på sauen ullen kommer fra og når den blir klippet.

Varmeisolerende effekt
Ull og ullundertøy forbindes først og fremst med den varmeisolerende effekten. Den beskytter godt mot kulde og holder godt på varmen. Men fordi den også har temperaturregulerende egenskaper kan ull med fordel brukes oftere enn bare i bitende kulde.

Merinoull, eller sommerull, er et velfungerende plagg som egner seg godt også for norske sommertemperaturer. Innerst mot kroppen reagerer ull på endringer i kroppstemperatur og vil derfor ha en mer eller mindre varmende effekt etter behov. Dette er grunnen til at ull alltid skal ligge innerst mot huden.

Absorbere fuktighet fra huden
Men ullens egenskaper stopper ikke der. Ull holder også veldig godt på fuktighet og kan absorbere opp til 35% av egen vekt. I praksis betyr dette at ull holder deg varm selv om plagget er vått. Blir du svett, absorberer ullen også dette og transporterer svetten vekk fra huden slik at du hverken blir klam eller kald. Derfor er vi glade i ullundertøy!

Bakteriehemmende og selvrensende egenskaper
Fordi ull også har bakteriehemmende og selvrensende egenskaper vil den hindre svette- og kroppslukt. Dette gjør materialet blant annet veldig godt egnet som undertøy, til trening og annen aktiv bruk.

Henges til lufting
Ull kan og bør selvsagt vaskes, men ofte er det nok å henge ullplagget ut om natten til lufting. Den fuktige luften vil trenge inn i stoffet, fordampe med varme og sol og fjerne både lukt og bakterier mens du sover.

Ull har også flammehemmende egenskaper og beskytter mot UV-stråler.

MERINOULL – PERFEKT SOM ULLUNDERTØY

Merinoullen kommer fra merinosauen – opprinnelig en spansk rase med tett ull som er spesielt fin og myk. Ullen har lengre og tynnere fibre enn andre ulltyper, er derfor både mer behagelig og lett mot huden og spesielt godt egnet til ullundertøy som stillongs og trøyer, klær til baby og barn, og andre myke plagg.

Merinoullen er kløfri og dermed perfekt egnet for sensitiv baby- og barnehud, atopikere eller andre sensitive hudtyper. Merinoullen brukes også ofte i blandingsprodukter for å myke opp andre ulltyper. Slik får man alle ullens egenskaper på toppen av den myke, kløfrie opplevelsen i et plagg av merino: den varmeisolerende effekten og de fukttransporterende, bakteriehemmende og selvrensende egenskapene. I tillegg er denne ullen naturlig elastisk og holder godt på fasongen.

JANUS ULLUNDERTØY – MYK OG DEILIG KVALITET

Janus produserer en rekke myke, behagelige ullplagg og ullundertøy i merinoull for både baby, barn, dame og herre. Her finner du alt fra ullstrømpebukse, ullbody og ulldrakt som holder minstemann varm og god både utendørs og innendørs, til ulltrøye og ullstillongs til voksne. Plaggene for de aller minste er gjerne i 100% merinoull for den aller mykeste kvalitet.