Vafler

Den store vaffeldagen nærmer seg.
Har du alt du trenger for å lage en skikkelig vaffelfest den 25. Mars?

MED HJERTE FOR VAFLER

Vafler er helt genialt, og kan fungere til alle slags måltider. Hvor sunne de er avhenger av hva du både har i vaffelrøra, og hva du bruker som topping eller fyll. Alle kan vel si at hjertet banker litt ekstra for en sprø og søt vaffel, med syltetøy og kanskje en skvett rømme? Nam ❤️

Hos Europris har vi det du trenger av både vaffeljern og vaffelmix om du ikke vil lage røren fra bunnen selv. Enkelt, praktisk og rimelig. Vi har vanlig (enkelt) vaffeljerndoble vaffeljern hvor et av de (WILFA DWA-516W) kom best ut i testen til tek.no i mars 2018. Vil du lage en skikkelig dessert har vi belgisk vaffeljern.

Belgisk vaffeljern

Dobbelt vaffeljern

Vanlig vaffeljern

3 FORSKJELLIGE VAFFELOPPSKRIFTER - HVEM ER DIN FAVORITT?

Vi har funnet frem noen ulike vaffeloppskrifter, om du skulle være fristet til å prøve noe nytt. Har du for eksempel prøvd å ha mineralvann i vaffelrøren? Eller laget skikkelig sprø og syrlige rømmevafler? Eller hva med en pølse i vaffel? Her får du noen tips til oppskrifter og tilbehør som kan testes.

MORS VAFLER

3 stk egg
4 dl melk
1 dl farris eller vann med kullsyre
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
2 ss sukker
100 g smeltet smør eller fløte

Slik lager du Mors vafler

Visp sammen egg, melk og mineralvann.

Bland sammen alt det tørre, før dette blandes godt med det flytende.

Til slutt tilsetter du smør/fløte og lar det svelle i 30 min.

Kan serveres med stekt bacon, avocado og braisert rødløk i epleeddik. Dryss over frisk timian og små klatter med creme fraiche. Vel bekomme.

Oppskrift er hentet fra Wilfa's oppskrifter på issuu.com

 

SPRØ RØMMEVAFLER

5 dl seterrømme
4 stk egg
2,5 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
0,5 ts bakepulver
1,5 dl vann

Slik lager du sprøe rømmevafler

Bland alle ingrediensene til en jevn røre, la det svelle i ca 15 minutter.

Stek deilige sprø vafler og server med rørte bær, friske bær eller kanskje en skive brunost. Nyt.

Oppskrift er hentet fra godt.no

BELGISKE VAFLER (CA. 20 STK)

4 stk egg, skilt i plommer og hviter
1/4 ts salt
100 g sukker
3 ts vaniljesukker
150 g smeltet smør
3,5 dl melk
3,5 dl vann
25 g fersk gjær
500 g hvetemel
1 ss olje eller smeltet smør til pensling

 

Visste du at...

Belgiske vafler trenger en helt egen røre? Du har kanskje smakt en varm belgisk vaffel med nutella, is og bær på reise eller fornøyelsesparker? Nå kan du lage disse hjemme, helt selv. I denne vaffelrøren er det nemlig gjær, for å få de tykke og gode vaflene som vi kjenner. Belgisk vaffeljern får du kjøpt hos Europris, og oppskriften på vaffelrøren finner du her.

Slik lager du belgiske vafler

Visp sammen eggeplommer, salt, sukker og vaniljesukker. Rør inn smeltet smør og melk. Rør ut gjær i litt fingervarmt vann og bland det inn i melkeblandingen sammen med det meste av vannet.Visp inn mel til du har en jevn, klumpfri røre.

La røren heve en time.

Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott. Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør, og stek vaflene til de er gyllne. Hold dem gjerne varme i stekeovnen på 125 °C.

Serveres med friske bær, et lite dryss med melis, frisk frukt, pisket krem, iskrem, hakkede nøtter eller sjokolade. Sukker og kanel - mulighetene er mange!

Oppskrift er hentet fra matprat.no