Visste du at...
Belgiske vafler trenger en helt egen røre? Du har kanskje smakt en varm belgisk vaffel med nutella, is og bær på reise eller fornøyelsesparker? Nå kan du lage disse hjemme, helt selv. I denne vaffelrøren er det nemlig gjær, for å få de tykke og gode vaflene som vi kjenner. Belgisk vaffeljern får du kjøpt hos Europris, og oppskriften på vaffelrøren finner du her.
Slik lager du belgiske vafler
Visp sammen eggeplommer, salt, sukker og vaniljesukker. Rør inn smeltet smør og melk. Rør ut gjær i litt fingervarmt vann og bland det inn i melkeblandingen sammen med det meste av vannet.Visp inn mel til du har en jevn, klumpfri røre.
La røren heve en time.
Stivpisk eggehviter og vend dem forsiktig inn i røren med en slikkepott. Pensle vaffeljernet med litt olje eller smør, og stek vaflene til de er gyllne. Hold dem gjerne varme i stekeovnen på 125 °C.
Serveres med friske bær, et lite dryss med melis, frisk frukt, pisket krem, iskrem, hakkede nøtter eller sjokolade. Sukker og kanel - mulighetene er mange!
Oppskrift er hentet fra matprat.no