Vårrengjøring: Innvendig husvask på 30 min!

Vårrengjøring er kanskje ikke det du helst vil bruke tiden på når sola skinner og du endelig har fri? Heldigvis kan husvasken gjøres både rask og enkel på en hygienisk måte.

6 raske tips for enkel vårrengjøring

Start med å åpne dører og vinduer for en real gjennomlufting. Det gjør under for luftfuktighet og inneklima – og gir hele huset en liten oppkvikker.
Bruk en støvmagnet som mopp og støvklut. Støvmagneter har ofte en fibersammensetning som trekker til seg både støv, hårstrå og smuler.
Bruk rengjøringsspray for rask rengjøring. Da får du fordelt såpen utover og kan la den virke mens du gjør noe annet. 
Engangsvåtmopper er den raskeste måten å få gulvene skinnende rene.
Rakk du ikke alt? Pust med magen! Litt støv i et hjørne skader ingen – og det går ingen steder.

Først tørt – så vått!

Fjern tørt med tørt og vått med vått – i den rekkefølgen. Med andre ord: Teknikken og utstyret du bruker til vårrengjøring, avhenger av hva slags smuss og flekker du skal fjerne. 

Sand, grus og smuler fjerner du med støvsuger eller feiebrett.
Bruk støvmagnet for å bli kvitt støv.
Flekker vasker du bort med engangsvåtmopp – eller en engangsklut.

Prioriter kjøkken og bad

Med tanke på hygiene og trivsel, er det badet og kjøkkenet som bør få mest oppmerksomhet når du skal gjøre rent i en fei. Det gjør du aller lettest med enkle engangskluter. Engangskluter er ofte laget av cellulose og er fri for plast. I tillegg er de skånsomme mot huden. Engangskluter for kjøkken fjerner effektivt fett og er spesielt tilpasset rengjøring på kjøkkenet. Engangskluter for toalett og bad rengjør alle baderomsflater på en effektiv og lettvint måte. Begge variantene har milde og friske dufter inspirert av naturen.

Vaske badet

Badet kan bli rent og hyggelig på rekordtid med de riktige verktøyene. Tar du tiden?

Tørk over baderomsinnredningen med engangskluter til toalett og bad.
På blanke flater som speil og glassvegger kan du spraye på universalspray og tørke av med en ren og tørr mikrofiberklut. Flekker forsvinner som dugg for solen – uten skjolder.
Spray over dusjkabinettet eller badekar med en baderomsspray og la den virke litt før du spyler bort produktet med dusjen. 
Vask ut av toalettet med toalettbørsten, og tørk over sisternen og toalettsete med engangskluter til toalett og bad.
Vask gulvet med en engangsvåtmopp til baderom.

Vaske kjøkken på kort tid

Tørk over kjøkkenbenk, bord og koketopp med engangsklut til kjøkken for rask og effektiv rengjøring av kjøkkenet.

På ekstra vanskelige flekker kan du spraye på kjøkkenspray. Den fjerner effektivt fett og andre matflekker. La den virke noen minutter før du tørker over med en fuktet klut eller svamp.

Vasken blir skinnende ren med skurekrem. Sprut på og skrubb lett over med oppvaskbørsten før du skyller av. 

Fjerne støv og vaske gulv

Har du litt ekstra tid til rådighet, bør vårrengjøring alltid inkludere støvfjerning fra alle flater og gulv. Start øverst og jobb deg nedover fra bilderammer til hyller og gulv. Med en støvmagnet går det raskt fordi den statiske kluten trekker til seg støv og partikler. Rist støvmagneten ute eller i søpla for å få bort smusset underveis. Avslutt med å fjerne støv fra gulvene med en støvsuger, støvmagnet eller feiebrett.

Er gulvene skikkelig skitne etter sølete sandaler og dryppende is, mopper du raskt over med en engangsvåtmopp.

Med disse triksene blir det enklere å holde badet rent over sommeren

Har du sølt sminke, tannkrem eller håndsåpe? Tørk det bort med en gang, da rekker ikke flekkene å feste seg. 
Bruk en rengjøringsspray til baderom. Ikke bare gjør den effektivt rent, men overflatene holder seg rene og flekkfrie lengre – motiverende å tenke på før du setter i gang.
Spyl over dusjen eller badekaret etter hver dusj. Da fjerner du såperester som kan være seige og vriene å bli kvitt senere.

Så enkelt får du unna innvendig husvask og vårrengjøring på rekordtid. Etterpå kan du gå ut og nyte resten av dagen med ren samvittighet – og komme inn igjen til et ryddig og velduftende hjem. God sommer!