Slik vasker du vegg og vinduer!

Som til de fleste jobber, er riktig verktøy halve jobben. Den andre halvparten er riktig teknikk. Vinteren setter spor på både husvegger og vinduer, men hos Europris finner du både de gode rådene og produktene som hjelper deg.

Vask av vinduer

Et vindussett med forvasker og nal i ett er praktisk. Da slipper du å bytte verktøy underveis. Vri opp vaskepelsen av mikrofiber i lunkent vann, fest den på forvaskeren og vask vinduet rent. Deretter skifter du grep, snur verktøyet og tørker bort vannet med nalen. Vann langs karmen tørker du bort med en tørr mikrofiberklut. Det er ingen grunn til å grue seg til vask av vinduer.

To enkle metoder som fjerner alle rester 

  • Bare vann og klut. Bruk mikrofiberklut beregnet for glassflater og rent, kaldt (ikke iskaldt) vann uten såpe. Kaldt vann gjør mikrofiberen hardere og mer effektiv.

  • Med redskaper. Fukt vindusflaten med en forvasker (kost med mikrofiberpels) og dra deretter av vannet med nal. Ikke bruk såpe i vannet! Tørk av nalen mellom hvert drag. Tips! Dra nalen skrått ned mot siden du ikke har nalet. Da renner ikke vannet ned på begge sider av nalen og skaper striper. Bruker du mikrofiber skal du ikke bruke såpe. Bruker du vanlig klut kan du ha én dråpe Zalo i vannet.

Vaske vinduer i minusgrader? Bytt ut vannet med spylervæske!

Vask av vegg

Vask av vegger en god investering som bør gjøres hvert år – da fjernes forurensing og smuss på kledningen samtidig som sopp- og råteskader forebygges. Her vil en god høytrykkspyler være et effektivt verktøy.

 

Slik gjør du ved vask av vegger

  • Bruk kraftvask/husvask (dekk til vinduer og aluminiumsrammer og skyll/vask raskt ved søl). Husk arbeidshansker og vernebriller til deg selv.

  • Kraftvask/husvask sprøytes på husveggen med høytrykksvaskerens skumsprayer eller enkel trykksprøyte.

  • Påfør vaskemiddelet og vask nedenfra og oppover for best resultat. Bruk vaskekost til å skrubbe.

  • La kraftvask/husvask virke noen minutter og spyl/vaske av i motsatt retning; ovenfra og nedover.

  • Bruk middel mot sopp og alger som desinfisering etter vask. Væsken påføres med sprøyte eller svamp og skal tørke på veggen, skylles ikke bort.

  • OBS! Ved bruk av høytrykksvasker! Sjekk at trykket ikke er for kraftig og at avstand til vegg er minst 30 cm. Er trykket over 70 bar økes avstanden. For sterk stråle/trykk kan skade treverk og føre til at vann trenger inn mellom panelbordene.