Hvordan ta vare på hagemøblene dine utenfor sesongen?

For at hagemøblene dine skal holde seg pene gjennom flere sesonger, er det viktig med godt vedlikehold og riktig lagring når sesongen er over. I denne artikkelen får du vite hvordan du skal vedlikeholde og lagre hagemøblene dine, slik at du kan ha glede av dem i mange år!

Hagemøbler må vedlikeholdes for å vare lenge

For at hagemøblene skal holde seg fine gjennom flere sesonger, er det viktig å sette av tid til vedlikehold. Det er materialene hagemøblene er laget av som avgjør hvor mye tid du må bruke på vedlikehold. Hagemøbler av kunstrotting og aluminium kan stå utendørs året rundt, og krever minimalt med vedlikehold. Hagemøbler av stål krever derimot mer vedlikehold, og bør oppbevares innendørs om vinteren.

Kunstrotting

Hagemøbler av kunstrotting krever minimalt med vedlikehold og kan stå ute hele året. Det er likevel lurt å dekke til møblene med møbeltrekk eller presenning når de ikke er i bruk. Hagemøbler av kunstrotting bør rengjøres før og etter sesongen med en myk børste, slik at du kommer godt til mellom flettene.

Aluminium

Hagemøbler av aluminium er vedlikeholdsfrie og værbestandige. Møblene kan stå ute hele året, men kan med fordel dekkes til med møbeltrekk hvis de ikke står under tak om vinteren. Hagemøbler av aluminium bør rengjøres med mildt såpevann og klut, før og etter sesongen.

Stål

Hagemøbler av stål krever mer vedlikehold, og vil over tid få rustflekker. Unngå derfor å få riper og skader i stålet, og oppbevar møblene tørt under tak eller presenning når de ikke er i bruk. Da holder møblene seg pene lenger! Møbler av stål bør rengjøres jevnlig med mildt såpevann og mikrofiberklut.

Lagring når sesongen er over

Rengjør hagemøblene før du pakker dem bort for sesongen. Sørg for å fjerne støv, sand og pollen, for å forhindre riper og skader når det oppstår friksjon. Pass på at møblene er helt tørre før du pakker dem vekk.

Hagemøblene kan oppbevares under tak, i boden eller under presenning. Hvis du ønsker å lagre utemøblene under presenning må du passe på at møblene ikke står for tett, men har luftfriksjon rundt seg. Hvis møblene står for tett, kan det bli fuktig.