Dato: 2022

Alt du trenger til 17.mai-frokosten

Skal du være vert for 17.mai-frokosten i år? Hos oss finner du alt du trenger til det perfekte 17.mai-bordet!

Fargepalett i flaggets farger

Detaljer slik som 17 mai sløyfer, små flagg, bordflagg eller en flaggbukett, blomster og vakre servietter utgjør stor forskjell på 17. mai-bordet. På en dag som denne gjør det ingenting å gjøre litt ekstra ut av bordpynten. Hold deg til ett fargepalett, gjerne rødt, hvitt og blått, og vær så kreativ som du selv vil med dekoret! Har du ikke alle Norges farger i hus, kan du selvsagt ty til andre vårlige farger.

Velg det som skal skille seg ut – enten det skal være serviset, blomstene, flaggene eller samsvaret av farger mellom alt.

Velg det rette serviset

Et svart eller hvitt servise i porselen passer med alle dekorasjonsstiler – både til hverdags og fest! Holder du serviset minimalistisk får du større frihet til å mikse og matche med annen pynt og farger.

Gjør det enkelt med engangs!

Et tips til deg som ønsker et servise som tåler mye og ikke knuser like lett, er melamin-servise eller servise av plast! Servisene finnes i flotte vår- og sommerfarger. Du kan velge mellom servise med og uten mønster.

Ønsker du mindre rydde- og vaskejobb på slutten av dagen, kan du gå for et engangsservise. Du beholder det uttrykket du ønsker, men sparer deg for oppvask etter måltidet! Dette er også en trygt alternativ å ha på barnebordet. 

Lekre servietter til festbordet

Dekk festbordet med lekre servietter til lave priser! Det er ikke så mye som skal til for å få et fullverdig 17. mai-bord. Servietter er både praktisk og med flere ulike design å velge mellom er det også svært dekorativt. 

Ta med naturen inn

Skap et nasjonalromantisk preg på pynten ved å plassere ville, egenplukkede blomster på bordet. Ta gjerne med barna ut på blomsterplukk og dekorer bordet med ville blomster. Blomstene vil gi et vårlig og friskt uttrykk til bordet. Dette gjør bordet ditt det lille ekstra!

De fleste synes det er stas å se et bord med det lille ekstra – så kjør på med blomster i alle former og størrelser. Gjerne la barna hjelpe til å dandere blomstene rundt på bordet, så får du et mer uanstrengt og avslappet uttrykk.

Omgivelsene

Ikke begrens deg til borddekoret – pynt opp rundt i huset eller hagen. Plasser ballonger og flagg rundt om i vaser eller langs veggen for å skape et gjennomført uttrykk. Gjerne plasser et fat med bakst, kransekake og frukt på siden, slik at man enkelt kan forsyne seg av søtsakene etter maten og utover dagen. Pynt blomstene med flagg eller 17.mai-blomsterpinner

Tips

For å unngå unødig stress og hast om morgenen den 17, kan det være lurt å dekke og pynte bordet kvelden før.

Dekorer med LED-lys istedenfor levende lys, så skaper du stemning samtidig som du får et brannsikkert bord.

Gjør det enklere for deg selv ved å dekke opp til en fristende buffet på kjøkkenet, så kan alle forsyne seg av det de ønsker.

Bruk papirduk, engangsservise og LED-lys på barnebordet. Det beskytter bordet for ketchupfingre. Som et pluss er duken morsom å tegne på for små, kreative sjeler. Engangsservise er lett å rydde vekk og LED-lys er tryggest når det er springende barn i nærheten.