Skap en innbydende uteplass med utepotter

Potter med vakre planter og blomster gir uteområdet et friskt pust. Bruk store potter til å dele opp uteområdet, og mindre potter til å pynte med fargerike planter og blomster!

Planter gir uteområdet mer liv, og farge dersom du har blomster. Nyt sommeren omfavnet av grønne og fargerike blomster og planter. Med store potter kan du dele opp uteplassen i ulike soner og enkelt gi uteområdet ditt en følelse av natur eller hage. Mindre potter kan du gjerne plassere sammen og variere mellom fargerike blomster og grønne planter. Her får du tips og inspirasjon til hvordan du kan implementere utepotter og planter i uteområdet ditt.

Del opp uteområdet

Slik som du deler opp stuen eller andre rom i hjemmet, kan du også dele opp uteområdet. Har du nok plass kan du dele opp i spisesone, sittesone eller kosekrok, og en sone for aktiviteter og moro. Har du et mindre uteområde kan du ramme inn plassen eller et hjørne med noen flotte potter. Om gulvplassen er begrenset, kan du gå for en hengepotte eller vegghengt potte slik at du får utnyttet mest mulig av plassen du har.

De fleste utepotter er lette å flytte på, som gjør det enkelt å endre og variere sonene og stilen så mye du vil!

Potter som dekor

Noen potter snakker for seg selv. Er du glad i den minimalistiske stilen, kan du la noen potter stå tomme, for å la de være et dekorelement i seg selv. Dette ser spesielt stilrent ut om pottene har litt høyde.

Husk at pottene ikke må matche hverandre for at de skal samsvare, la de heller utfylle hverandre – enten de er med eller uten planter!

Urter og grønnsaker til utekjøkkenet

Om sommeren er det ekstra deilig å nyte maten utendørs. Vær forberedt på de lange sommerkveldene med noen smakfulle urter, spirer eller grønnsaker egendyrket i uteområdet. Plant i flere små potter, i en større plantekasse eller i et dyrkebord om du har plass. Tenk så deilig å nyte friske, egendyrkede urter eller grønnsaker til middagen. Det passer spesielt fint til utekjøkkenet eller en utendørs matkrok.

Mye vær og vind?

Har du spesielt mye vær og vind i hagen din, kan du ty til kunstige planter eller sterke planter som tåler en støyt. Dette er en flott løsning å ha på hytta eller om du bor ved havet, der det gjerne er litt mer vind. Kunstige planter er vedlikeholdsfrie, og holder fasongen samtidig som det gir uteområdet ditt et grønt preg. Det gjør det også enklere for deg dersom du skal reise bort.