Pynt hjemmet til halloween-feiringen

Enten du skal ha en skikkelig skummel halloween-fest, komme i høststemning eller pynte litt for barna, har vi det du trenger! Her finner du tips til hvordan du kan pynte hjemmet til halloween.

Halloween er den perfekte tiden for å være kreativ. Handle inn den pynten du trenger, eller gjør det meste ut av det du har fra før av. 

Du kan pynte huset i ulike stiler, avhengig av hvilken type halloween du ønsker. Her får du inspirasjon til hvordan du kan pynte til en tradisjonell halloween. Gjør feiringen din så skummel eller så koselig som du ønsker!

Dette er de vanligste halloween-stilene:

  • Forlatt hus
  • Barnevennlig trollmannshus
  • Grøssende hus
  • Koselig høsthjem

Tradisjonell halloween-pynt

Dekk til noen av møblene dine med gamle laken, gjerne med hull i, for å få det til å se ut som et forlatt hus. Dekk bordet med en skummel duk.

Heng spindelvev over bokhyller og annet interiør. Dette skaper en ekstra skummel stemning i hjemmet. Plasser noen hodeskaller, edderkopper og gresskar rundt om i hjemmet for litt ekstra halloween-stemning der det trengs.

Hold hjemmet mørkt. Bruk heller levende lys eller flakkende led-lys, så det virker som om hjemmet er uten strøm og hjemsøkt. Ønsker du fremdeles å ha på lyset noen steder i huset, kan du for eksempel klippe ut formen av edderkopper, flaggermus og små spøkelser og plassere på innsiden av lampeskjermene. Dette skaper skumle skygger. Slik blir lampene en del av halloweenpynten. Hold lyset dimmet, om mulig, for å beholde den mystiske stemningen.

Gjør uteområdet klart for halloween

Har du en hage eller uteplass, kan du dekorere denne skummelt. Jobb med det du har. Dersom du har mange busker i hagen, kan du feste armer og øyne på disse. Har du noen sykler eller stoler stående ute, kan du plassere skjelett eller hekser på disse. Enda bedre er det om noen av syklene eller møblene ser gamle ut! Du kan også bruke kunstig spindelvev ute – heng det på busker, trær eller dekk vinduene med det.

Har du en romslig garasje, kan du gjøre denne om til et hjemsøkt hus istedenfor inne. Plasser et bord, og noen andre møbler i garasjen og pynt slik du ville pyntet inne. Har du en mindre garasje kan du for eksempel legge noen armer eller føtter under den lukkede garasjedøren for å skremme kveldens besøkende. Enkelt, men skummelt!