Slik steker du perfekt ribbe i airfryer

Publisert: 28. november 2024 | Oppdatert: 22. april 2025

 

O jul med din glede! Tiden er endelig inne for å nyte sprø svor og saftig ribbe. Har du en airfryer på kjøkkenet, kan du spare tid på matlagingen og samtidig få en fantastisk julemiddag. Kjøkkenekspert Alessio deler sine beste tips for hvordan du kan lykkes med ribba ved hjelp av en airfryer, og bli Helt Chef på rekordtid.

Forbered ribba

Alessio anbefaler å starte med å tørke ribba godt med kjøkkenpapir. Skjær deretter svoren i ruter, men pass på at du ikke skjærer for dypt gjennom fettet.

Krydre etter smak

Gni ribba inn med krydder som du og familien foretrekker. Salt og pepper er velkjente klassikere, men Alessio tipser om at litt soyasaus skaper en spennende vri på smaken.

Pakk inn ribba og plasser i airfryeren

Legg kjøttet på et lag aluminiumsfolie, og pakk det deretter inn i airfryer-papir. Plasser ribba i airfryeren og stek på 135 grader i 30 minutter.

Sprø svor på 10 minutter

Til slutt anbefaler Alessio at du øker temperaturen til 200 grader og lar ribba steke videre i 10 minutter. Dette siste steget gjør svoren sprø og gyllen.

Og der har du det! Ribba er ferdig og klar til servering med sprø svor og saftig kjøtt, alt på en brøkdel av tiden.

Kos deg med måltidet, og god jul!