Slik rengjør du airfryeren på 1-2-3-4

Matlaging med airfryer er gøy, men visste du at den trenger litt kjærlighet for å holde seg i topp stand? Her er noen superenkle tips for hvordan du gjør airfryeren din ren og klar for nye matopplevelser.

1. Bløtlegg beholderen for en god start

Først og fremst, ta ut beholderen fra airfryeren. Enkelt nok, ikke sant? Da er det lett å ta en grundig rengjøring. Legg en oppvasktablett i bunnen av beholderen og tilsett gjerne litt oppvaskmiddel samtidig. Denne kombinasjonen hjelper til med å virkelig løsne fastbrente matrester. Bruk varmt vann, eller kokt vann fra en kjele eller vannkoker, og hell det i beholderen. La det virke i noen minutter, eller til oppvasktabletten er fullstendig oppløst. 

2. Vask goodt

Mens beholderen marineres i såpevann kan du bruke tiden til å rengjøre airfryerens overflater med en fuktig rengjøringsklut. Husk å koble ut stikkontakten! Deretter er det på tide å gå videre til det som sitter fast i bunnen til beholderen. Ta ut risten dersom airfryeren har det. Bruk en myk svamp, gryteskrubb eller oppvaskbørste til å skrubbe bort det som sitter - men ikke skrubb for hardt, det kan skade belegget. Vær nøye med å vaske mellom sprekker og hjørner.

3. Skyll bort restene

Når du er ferdig er det på tide å tømme beholderen og skylle av såpe og smuss. Skyll av rist og beholderen hver for seg, da er du sikker på at det ikke sitter igjen noe. 

4. Tørk godt

Tørk alt nøye med en ren klut, og plasser risten tilbake der den skal være. Airfryeren din er nå ren og klar for nye, smakfulle eventyr. Disse fire enkle trinnene hjelper deg med å holde airfryeren i topp stand, slik at den kan fortsette å lage mat som smaker fantastisk godt. 

Er det på tide å bytte ut den gamle airfryeren? Da kan du kjøpe ny på europris.no eller ta turen til din nærmeste Europris-butikk.