VI ØNSKER Å UTGJØRE EN FORSKJELL!

Vi ønsker å gjøre en innsats for miljøet og ta vår del av ansvaret gjennom ulike tiltak både internt i bedriften og i vårt varesortiment. Vi fører en rekke miljøvennlige produkter innenfor viktige områder og ønsker å tilrettelegge for en mer miljøvennlig kultur.

Europris er medlem av Grønt Punkt, Renas og Initiativ for etisk handel (IEH). Vi gjennomfører også ENØK-prosjekter i alle våre butikker med mål om å redusere eget energiforbruk med 20%.

HANDELENS MILJØFOND

Handelens Miljøfond er etablert på initativ av næringslivet i Norge og skal arbeide for å redusere plastforsøpling, øke plastgjenvinning og redusere bruken av plastbæreposer. Fra og med 15. september går 50 øre pr solgte hos Europris plastbærepose til Handelens Miljøfond.

GRØNT PUNKT

Som medlem av Grønt Punkt har man krav til innsamling, behandling og gjenvinning innenfor glass, bølgepapp, drikke- og emballasjekartong, plast og metall.

RENAS

Renas - returordning for alle typer elektriske og elektroniske produkter som (EE-produkter).

IEH (INITIATIV FOR ETISK HANDEL)

Med IEH forplikter Europris seg til å sikre bærekraft i egen leverandørkjede i tillegg til å fokusere på menneske- og arbeidsrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering i internasjonal handel.

Tenk miljø – bruk engangs med god samvittighet

Europris har gjort bruk av engangs stuerent. Innenfor vår Natur-serie finner du flere gode alternativer til hvordan du fint kan benytte deg av engangs uten dårlig samvittighet.

NATUR ENGANGS AV PALMEBLAD

Engangstallerkener som er laget uten å hogge ned trær. Et miljøvennlig alternativ til engangstallerkener i plast eller papir. Laget av palmeblader som har falt ned. Disse tørkes, rengjøres og presses i former ved høy varme.

NATUR PLANTEFIBER – 100% NEDBRYTBAR

Robuste tallerkener fremstilt av plantefiber og 100% komposterbare materialer (overskuddsmateriale av maisproduksjon) Drikkebegrene er av Bio-plast og 100% biologisk nedbrytbare, fremstilt av maisstivelse og kan forbrennes, komposteres eller resirkuleres etter bruk.

NATUR - SVANEMERKET

Tallerkener og drikkebeger fremstilt av PEFC-sertifisert kartong fra bærekraftig skog. Serien har fått tildelt Svanemerket som oppfyller en rekke strenge krav gjennom hele produksjonsrekken.

PLAST – VERDENS RASKEST VOKSENDE MILJØPROBLEM

Hele 90% av estimerte 36 tonn avfall som hvert år forurenser havbunnen og skyller opp på nordiske strender, er plast. Plast er i dag den største trusselen for sjøfugl, fisk og andre sjødyr. Bomullspinner som kastes i toalettet fanges ikke opp av renseanleggene og plastpinnene havner i havet. Plastsugerør er også en markant andel av plastavfallet man finner i havet. Dette er to av flere produkter vi har gjort mer miljøvennlige i Europris.

BOMULLSPINNER I PAPIR – SVANEMERKET

Miljøvennlige bomullspinner av økologisk bomull med pinne i papir. Bytt til miljøvennlige bomullspinner og bidra til mindre plastavfall og et sunnere miljø! Nb! Bomullspinner bør kastes i søppelkassen, ikke i toalettet.

PAPIRPOSER

Europris har i lang tid tilbudt handleposer i papir. Posene er sterke og vi anbefaler å behandle dem pent slik at de kan gjenbrukes. Kast papirposen i papiravfallet slik at de resirkuleres. Fordelen med papirposer er at de brytes relativt raskt ned om de skulle havne i naturen. Våre papirposer er laget av FSC-godkjent papir og bekrefter en miljøvennlig produksjon i alle ledd.