VIE

I navnet Vie ligger betydningen å gi, og innvie i. Vi som bor i Norge har blitt veldig glad i å bruke levende lys. Vi forstår hvilken glede det gir å ha levende lys i vår nærhet. Med levende lys innbyr vi til varme, glede og harmoni, til fortrolighet og velvære. Vie Home, Vie Selected og Vie Eco er kvalitetslys som selges kun hos Europris.


Vi er en av Norges største aktører på salg av lys i mer enn 20 år. Vi merker våre lys med «brennetidsgaranti». Dette for at du skal vite hvor lenge det lyset du kjøper er forventet å brenne, og fordi vi er stolte over kvaliteten på våre lys. Lysene våre blir testet på laboratorier i EU og oppfyller Europeisk sikkerhetsstandard. Husk at vår 100% fornøydgaranti også gjelder våre lys.

Se vårt komplette utvalg av levende lys.

VIE HOME

Hverdagslys til hverdagskosen. Et rikt utvalg av basis-lys som du kan bruke til alle anledninger. Vi garanterer deg høy kvalitet til en svært god pris.

Vie Home serien finner du også servietter, ensfarget og i sesongens farger og mønstre.

VIE SELECTED

VIE Selected-serien er produkter som er spesielt utvalg med tanke på «det lille ekstra». Velg Vie Selected til de spesielle anledningene, du kan velge mellom duftlysantikklysLED-lys og telys.

Vår bestselger er Vie Selected med klar kopp. Disse har en brennetid garanti på 8 timer. Og med kjøp fler spar mer, får du 2 pakker med 40 lys pr pakke til kun kr 150.

VIE ECO

VIE eco er en serie stearinprodukter fremstilt av 100% stearin med veke av økotex-sertifisert bomull. Stearin er et naturlig fettsoff og et miljøvennlig alternativ. Svanemerket garanterer for bruken av fornybare råvarer, at lyset brenner rent, ikke inneholder miljø-og helseskadelige stoffer og ikke bidrar til økte klimagassutslipp.

VIE eco brenner lenge (se brennetidgaranti) med stor, jevn flamme og soter lite.

Rester av stearinlys skal sorteres som restavfall, og telysenes plastkopper sorteres i plastavfall.

GARANTIER

Vi merker våre lys med «brennetidsgaranti». Dette for at du skal vite hvor lenge det lyset du kjøper forventes å brenne, og fordi vi er stolte av kvaliteten på våre lys. Om du følger våre tips og råd i "Den lille lysguiden" garanterer vi for brennetiden. Er du ikke 100% fornøyd, får du pengene tilbake.

TESTVINNER

VIE Home 75-pk telys ble i 2017 kåret til testvinner i TV2 hjelper deg, som de telysene som brenner renest, lengst og penest.

Disse lysene har brennetidgaranti på 6 timer og er også en av våre bestselgere.

VIE - for enhver anledning!

100% Parafinlys

De fleste av våre kubbelys er laget av parafin. Parafinvoks er bearbeidet parafinolje. Det vil si det er ikke et blandingsprodukt som forringer kvaliteten. Parafinlys har et smeltepunkt på ca 54-56°C . Lysene av parafin er mykere enn stearinlys, og vil lettere bøye seg i varme og sollys. Parafinlys lukter ikke og er heller ikke helseskadelige.

Lys med god parafinvoks vil brenne lenge, være drypp- og luktfrie. Våre parafinlys er laget med fullraffinert parafin for minimal soting.

 

ENKLE GREP SOM MINSKER SOTING:

- Slukking er den fasen som soter mest – ikke blås ut lyset, men bruk klemme eller lysslukker.
- Trekk i rommet/luften får lys til å sote mer, unngå åpne vinduer.

100% stearinlys

Våre lys som er merket med 100% stearin er produsert av CO2₂- nøytrale råvarer og påvirker ikke den globale oppvarmingen. Våre stearinlys er svanemerket. Stearinlys er enten laget av vegetabilsk fett eller animalsk fett og er biologisk nedbrytbart. Stearin har et smeltepunkt på 65°C og den harde voksen gjør at lysene ikke bøyer seg om de står i sollys. Lys laget av 100% stearin brenner med en stor og jevn flamme.

Husk a klippe veken til 1 cm for du tenner lyset.