Farge håret selv? Slik gjør du det på best mulig måte

Å farge håret hjemme er en spennende måte å gi utseende ditt ny glød på, men det kan være utfordrende å sikre jevn påføring når du farger håret selv. Derfor har vi samlet noen enkle tips for å hjelpe deg med å oppnå den perfekte hårfargen hjemme.

Forbered deg godt

Før du starter bør du sørge for at du har alt du trenger innenfor rekkevidde. Du trenger hårfarge, hansker, klær som tåler å få farge på seg, hårklyper og en kam. Ikke glem å beskytte gulvet der du står for å unngå uønskede flekker.

Beskytt huden med fuktighetskrem 

Husk at hårfarge kan være flytende, og det er lett å søle litt her og der. Det er derfor lurt å smøre ansiktet, ører og nakken med fuktighetskrem Dette vil forhindre at fargen setter seg fast på huden din dersom du søler.

Del håret i seksjoner

For å oppnå et pent resultat og unngå ujevn fargetone må du sørge for at hvert hårstrå får den rette mengden med farge på seg. Del håret inn i fire eller flere seksjoner, avhengig av tykkelsen på håret ditt. Bruk hårklyper for å holde disse seksjonene på plass. Dette vil hjelpe deg med å sikre at hver eneste del av håret ditt blir dekket med hårfarge.

Påfør hårfargen

Start med en seksjon av gangen når du påfører hårfargen. Bruk kammen for å sikre at produktet blir jevnt fordelt i håret. Start ved røttene og jobb deg nedover mot tuppene. Du kan også massere det inn dersom du ikke har en kam, det viktigste er uansett at hver seksjon får rikelig med produkt på seg.

Ha tålmodighet

Det krever tid og tålmodighet for å oppnå et perfekt resultat. Følg nøye med på ventetiden angitt i bruksanvisningen. Å skylle ut fargen for tidlig kan føre til at håret får ujevn farge.

Skyll grundig

Når ventetiden er over, må du skylle håret grundig til vannet er klart. Når vannet renner klart skal du påføre den medfølgende balsamen som kommer med i esken til hårfargen din. Den gir pleie og glans til håret ditt.

Bevar hårfargen med riktig pleie

For å opprettholde din nye hårfarge bør du velge en sjampo og balsam som er laget spesielt for farget hår. Unngå hyppig hårvask, og bruk varmebeskyttende produkter for å beskytte håret mot varmen fra hårføner, rettetang og krølltang. Du kan med fordel investere i en fuktighetsgivende hårkur for ekstra næring til håret ditt.

Bli din egen fargeekspert

Følger du disse tipsene kan du enkelt oppnå et fantastisk resultat hjemme. Husk at det tar litt øvelse, men hårfarging kan være morsomt og en flott måte å uttrykke deg selv på. Eksperimenter med forskjellige farger og nyanser, og oppdag en ny side av deg selv.

Lykke til med å farge håret ditt!