Julebelysning inne

Vi har en stort utvalg elektrisk julebelysning i alle former, farger og fasonger, til alle julens anledninger, og til alle deler av huset; enten du skal pynte spisebordet, lage et morsomt barnerom, eller ha en velfortjent julepause under pleddet. Ta en titt på våre borddekorasjoner, led figurer, lyspyramider, lykter og lyskjegler, lyskjeder og diverse annen juledekorasjon med lys. Vi har også mange flotte vindusdekorasjoner som nytes like godt fra innsiden som utsiden.

Innendørs julebelysning - En stor del av julen og mørketiden

Enten julen feires hjemme eller på hytta pyntes det til jul, og mens noen pynter mye, pynter andre mindre. Uansett er det én ting alle er enige om ikke kan mangle: lys. Julelys er en stor del av både julen og mørketiden, og setter et helt eget preg på høytiden. Hos Europris finner du et enormt utvalg julelys og juledekorasjon med lys i alle slags former og fasonger, fra tradisjonelle julestjerner til glasskuler, lyskjeder, figurer, lanterner og adventsstaker.

En tryggere jul med LED

I dag produseres nesten all innebelysning til jul med LED. Av flere årsaker. LED har et mye lavere strømforbruk enn vanlige glødepærer, er mindre belastende på strømnettet, mer robust og har lenger levetid. Dessuten produserer LED mindre varme og er dermed mer brannforebyggende. Om et LED kubbelys eller telys velter er ingen skade skjedd, det vil aldri sette fyr på gardinene eller duken. Og kanskje viktigst av alt: LED er både barnetrygg og festtrygg belysning.

Varmhvit jul - et lunt lys med beroligende effekt

Julebelysning – og da spesielt julebelysning inne – skal være stemningsskapende. Det gul-hvite lyset vi kaller varmhvitt gjør denne oppgaven best. Mesteparten av all innebelysning er derfor varmhvit. Dette gir et lunt lys som ikke tar for mye oppmerksomhet, og har en beroligende effekt som passer godt til en avslappende julemodus. Vi er vant til det varmhvite lyset fra de gamle glødepærene. LED måler lysfargen i kelvin, desto lavere kelvin desto varmere er lyset.

Vår innendørs julebelysning

Julestjerner

Hos Europris får du den klassiske julestjernen i flere varianter og utførelser. Velg mellom tradisjonelle stjerner til vinduet eller stjerner på fot – i papp, tvinnet papir, kvist og glass. Stjernene leveres i både LED og glødepære, batteridrevne og enkelte har også praktisk timerfunksjon.

Adventsstaker og lysestaker

Finn adventsstaken som passer deg blant et stort utvalg advensstaker og lysbroer i ulike størrelser, farger og utførelser. De minste adventsstakene har fire lys, de største har 33 – alle i trygg LED-belysning og varmhvitt lys som gir en koselig og lun julestemning i vinduskarmen på barnerommet, i stuen eller på hytta.

LED-figurer og lysdekorasjoner

Velg blant et hav av dekorative lysdekorasjoner som bidrar til den gode julestemningen. Vi har glasshjerter med lys til juletreet eller vinduet, vakre kuler med LED-lys, fargerike og morsomme figurer som snømenn, nisser og snøballer, juletrekuler med led-lys og annen dekorativ borddekorasjon som setter prikken over i´en. Hva med et julehus som både lyser og spiller musikk?

Juletre med lys og lyskjegler

Ønsker du deg et juletre, men har ikke plass, ork eller lyst til å gjøre en stor investering? Da foreslår vi et originalt og veldig dekorativt juletre med lys. Treet er laget av en tynn, glitrende metalltråd og finnes i både gull og sølv etter smak. Vi har også flotte lyskjegler i ulike størrelser og utførelser som kan ta rollen til juletreet for de som ønsker et dryssfritt juletre-alternativ.

Lyslykter og lanterner

Bær med deg den gode julestemningen dit du er med en vakker lyslykt eller lanterne. LED i naturtro og varmt lys som sørger for hyggelig og trygg belysning også der barn og dyr er i nærheten. LED tåler både fuktighet og kulde godt slik at dette er noe du også kan ha utendørs på terrassen eller dørtrammen utover mørke vinternetter.

Lyskjeder og lysgardiner

Praktiske og dekorative kjeder av små lys, stjerner, kongler og snøkrystaller som kan brukes overalt, kommer i en mengde ulike lengder til bruk på juletre, i vinduer og vinduskarmer, på spisebordet eller i taket. Justerbare lysfunksjoner i varmhvit LED.

Brannsikkerhet og julebelysning innendørs

Bruken av julebelysning er årsaken til at strømforbruket skyter i været i desember. Desto mer elektrisk utstyr vi bruker, desto mer belastes strømnettet. Bruken av levende lys er også størst i juletiden, og i kombinasjon med små barn og festligheter kan levende lys utgjøre en ekstra risiko. Vær påpasselig og følg noen grunnleggende sikkerhetsregler, så blir julen både trygg og hyggelig.

Trygg julebelysning inne

 1. Gå aldri i fra levende lys og bruk klype til å slukke flammen fremfor å blåse ut (unngå gnister).
 2. Bruk LED fremfor glødepærer.
 3. Slå av julebelysning om natten og når du ikke er hjemme (trekk ut kontakten!).
 4. Ikke bruk defekt utstyr.
 5. Sjekk at kabler ikke kommer i klem (det kan gjøre kabelen farlig å ta på).
 6. Bruk aldri pærer som er sterkere enn anbefalt.
 7. Sjekk overbelastning ved store installasjoner.
 8. Skjul ledninger under f.eks. tepper så du ikke snubler i dem og skader dem.
 9. Transformatorer og strømforsyninger må aldri tildekkes
 10. Hold glødepærer og levende lys i god avstand til brennbart materiale
 11. Skift alle pærer i seriekoblet belysning hvis én eller flere pærer slukker.

Kjøp trygt hos Europris

Se etter CE-merket!
Sørg for at alle former for julelys og julebelysning tilfredsstiller sikkerhetskravene. Når du handler julelys og julebelysning hos Europris kan du være 100% sikker på at alt elektrisk utstyr er i tråd med EØS sine sikkerhetskrav, merket med det internasjonale godkjenningsmerket CE. (Nb! Må ikke forveksles med C E som betyr Chinese Export)