Gassgrill til Europriser

Gassgrillen er storfavoritt i storbyer og tettbygde områder eller borettslag der kullgrill ikke er tillatt på grunn av sjenerende røykutvikling, men også i egen hage om du ønsker å unngå trøbbel med naboen. Men gassgrillen har også mange andre fordeler, og hos Europris finner du ulike typer gassgriller til både beskjedne hobbygrillere og ivrige grillentusiaster. Kos deg med ditt mobile kjøkken!

Gassgrill – Enkel og praktisk

Gassgrill er enkelt og praktisk. Den har enkel elektrisk tenning, blir fort varm slik at du kommer fort i gang med matlagingen, og avkjøles tilsvarende raskt når du slår den av. Med ulike brennere er det enkelt å justere og holde kontroll på varmen – både for å holde varmen jevn over tid, men også for å lage ulike varmesoner som er praktisk når f.eks. maten er ferdiglaget, og du bare ønsker å holde den varm.

En gassgrill bruker propan/butan som brennstoff. Ved forbrenning av propan/butan oppstår direkte strålingsvarme fra forbrenningen og indirekte varme som reflekteres fra grillveggene og grillokket. Propan/butan som brenner avgir ingen infrarød stråling*, og heller ikke smak eller lukt.

NB! Vær nøye med rengjøring av grillen!

NB! Vær nøye med regelmessig vedlikehold av gass-slanger og ventiler!

NB! Oppbevar aldri gassbeholderen i skapet under grillen mens du varmen er på!

* Infrarød stråling lager stekeskorpe på maten. Flere gassgriller leveres med egen infrarød brenner.

Barbecook gassgriller

Barbecook er en serie elegante og funksjonelle gassgriller av høy kvalitet i rustfritt stål produsert i Nederland. Barbecook er enkle i bruk og vedlikehold og leveres med emaljert lokk og termometer i lokk, stekeplate, sidebrennere og praktiske kroker til oppheng av tilbehør og verktøy som stekespader, -klyper og -pinsetter. Barbecook gassgriller leveres i ulike størrelser – finn den som passer deg best!

Verktøy og tilbehør til grilling

Verktøy og redskaper som er spesielt laget for grilling, gjør grillingen enklere, morsommere, tryggere og i mange tilfeller bedre. Redskaper og verktøy er laget for å tåle høye temperaturer og har en egen utforming slik at du unngår brente fingre eller å måtte gå for nær varmen.

Viktig med god rengjøring

Fett tar fort fyr. Tommelfingerregelen er at en ren grill er en trygg grill. Vær nøye med rengjøring –vask og fjern matrester og fett fra grillrist, vask og fjerne, eller bytt ut‚ oppsamleren i bunnen av grillen hvis den er full av fett og rester.

Grill trygt med gass!

Det er ingen grunn til å være engstelig for gass, men det er viktig å ha respekt for gass og ta forhåndsregler og sikkerhetsregler på alvor.

- Ikke oppbevar gassbeholderen i skapet under grillen mens du griller – det kan bli for varmt. Skulle noe skje, blir dessuten beholderen vanskelig å komme til. Sett den i avstand fra grillen.

- Steng gasstilførselen når du er ferdig med å grille!

- Se over slanger og pakninger med jevne mellomrom for å oppdage eventuelle lekkasjer. Direkte sollys gjør slangen sprø og det kan oppstå sprekker og skader, spesielt der slangen festes eller bøyes. Internasjonalt godkjent slanger er oransje, er EBN eller SIS-merket og har dessuten datostempling – sjekk denne, eller bytt slange hvert 2-5 år.

- Slange og regulator må være skikkelig festet (følg med når du bytter gassflaske). Feil montering kan føre til lekkasje, brann og i verste fall eksplosjon. Du kan få kjøpt regulatorer som ikke slipper gass igjennom før monteringen er riktig.

- Forsøk aldri å reparere skader på beholderen, regulatoren eller apparatet. Det er kun slangen du har lov til å bytte/reparere selv. Utstyr skal være CE-merket (slanger er EN eller SIS-merket)

- Gassbeholderen skal stå oppreist, også under transport. Gassflasker er utstyrt med en nødventil som slipper ut gass hvis trykket blir for stort – hvis flasken ligger kan den slippe ut for mye gass.

Barn og grill

Gassgrill er tryggere enn kullgrill. Likevel bør ikke barn være alene med grillen, og holdes et øye med mens den er i bruk. Griller blir varme uansett type og små, nysgjerrige fingre kan lett bli brent. Skal barn være med å grille bør de bruke tilpassede verktøy og redskaper som tåler høye temperaturer og unngår at man kommer for nært stekeplate og varme.

Røyking av grillmat

Røyking har blitt mer og mer populært de siste årene. Det er spennende, morsomt og overhodet ikke vanskelig. Med røyking kan du tilføre maten mange spennende smaker og overraske gjestene. Til røyking brukes hovedsakelig treflis. Mange liker å lage egne røykefliser av epletrær, bjørk, bøk og andre egnede løv- og frukttrær, men du får kjøpt de vanligste sortene (Mesquite og Hickory) i butikk. Du kan også bruke en røykeplanke.

Røyking med gassgrill

Legg treflisene i vann i ca. en halv time så de blir skikkelig gjennomvåte. På kullgrill legges røykeflisene rett på kullet, men til gassgrill pakker du de våte flisene i aluminiumsfolie, stikker noen hull på folien og legger pakken med flisene rett på brenneren. Når det begynner å ryke, flytter du flisene opp grillrist.

Klebefri grillrist

Er du lei at av at maten setter seg fast på grillristen og en grillrist som alltid må skrapes ren for matrester? Prøv dette supertipset! Varm opp grillen så den er skikkelig varm. Del en potet i to og bruk en gaffel/redskap til å gni poteten (potetkjøttet) mot risten. Stivelsen danner en tynn hinne som hindrer maten i å brenne seg fast.

Elektrisk grill

En elektrisk grill fungerer på strøm. Her trenger du ikke annet enn en stikkontakt for å komme i gang. Elektriske griller er enkle å bruke, lette å holde rene og alltid klare til bruk. Elektrisk grill egner seg for mindre husholdninger og grillene er perfekte til bruk på balkongen, om bord på båt, camping, eller om du bor i bygårder eller steder der grilling i fellesområder er forbudt.