Hagedekorasjon

Hagen er et sted for nytelse og rekreasjon, men det er ofte du kunne tenkt deg en liten oppgradering uten å bruke for mye tid, penger eller energi. De få månedene av året vi nordmenn kan bruke uteplassen fullt ut vil vi gjerne at den skal fremstå som vakker og moderne. Kanskje du trenger å piffe opp plattingen, ramme inn blomsterbed eller bygge nye blomsterkasser? Hos Europris har vi enkle løsninger på alt dette til en billig penge.

Dekorstein – Dekorativt og enkelt hagehold

Med dekorstein kan du gjøre jobben med luking enklere. Mesteparten av tiden man bruker i hagen går med på å luke og fjerne ugress i blomsterbed, langs husvegg, men også på plenen på steder som er vanskelig å komme til med gressklipper. Ved å bruke dekorstein som avslutning mot blomsterbed, hekker, platting eller inntil husveggen, kan du enkelt slippe unna luking og irriterende vedlikehold som gir såre knær og vond rygg. Dekorstein kommer i forskjellige pakninger og farger og gir et lekkert og eksklusivt inntrykk samtidig som du slipper unødvendig mye vedlikehold.

Slik unngår du ugress med dekorstein

Det er ikke dekorsteinen i seg selv som forhindrer ugress og uønskede vekster, men kombinasjonen av underlaget og steinen. Når du legger ut dekorstein er det derfor alltid viktig å starte med å luke bort ugress. Deretter dekker du til med en fiberduk. Dette forhindrer ikke bare til at ugress og andre planter vokser gjennom duken, men også at dekorsteinen ikke synker i jorda. Dekorsteinen kan vaskes og spyles ren.

Dekorstein er enkelt å legge ut. Hvem som helst kan gjøre det, og så lenge du gjør godt forarbeid med underlaget vil steinen kunne ligge mange år. Dekorstein er allikevel ikke helt vedlikeholdsfritt. Det er alltid viktig å fjerne ting som løv og annet som samler seg mellom steinene. Dette vil over tid råtne og gi grobunn for ugress. Etter noen år vil også dekorstein vil kunne få alger og grønske. Dette kan enkelt fjernes ved å vaske eller spyle over steinen. Sprøyt gjerne på ugressmiddel en eller to ganger pr. år for å holde ugresset i sjakk.

Gjør uteplassen vakker med oppgradert gulv

Har du en sliten platting eller en lurvete veranda kan man allikevel oppgradere gulvet enkelt. Hos Europris har nemlig vi gulvplater og gulvfliser som kan hjelpe deg å løfte inntrykket av uteplassen. Enten du har en liten balkong i blokk, eller en platting i hagen kan du enkelt oppgradere og få et vakkert gulv med et eksklusivt uttrykk. Gulvflisene er laget med sterk og solid plast som også egner seg i garasje, vaskerom eller kjeller.

Spiler – Et smart byggesystem for hagen.

Spiler er et byggesystem med uendelige muligheter som egner seg for å bygge alt fra putekasser og blomsterkasser til bord og benker som du kan bruke i hagen og uteområdene. Spilene er laget av bærekraftig furu hvor hjørnene «flettes» sammen ved montering. Spilene egner seg også godt som hyller, eller kan settes på høykant som espalier for klatreplantene. Det at du kan velge mellom flere kombinasjoner gjør at mulighetene kun begrenses av fantasien.

Grønt hele året med kunstgress

Har du en gammel veranda med slitt gulv eller kanskje du trenger en rask og løsning for å dekke til underlaget? Da er den perfekte løsningen kunstgress. Kunstgresset er behagelig å gå på og du får et sommerlig og grønt uttrykk hele året. Kunstgresset fra Europris har en ruglete PVC bakside som sørger for god dreneringseffekt slik at teppet tørker raskere og ikke skader underlaget. Kunstgress kommer på rull og rulles enkelt ut uten lim, det eneste du trenger er en skarp kniv hvis du må tilpasse formen på kunstgresset. Kunstgress har også den fordelen av å være grønn gjennom hele året, selv på varme sommerdager hvor naturplenen ellers vil tørke ut.

Hagefontene - for deg som vil ha det lille ekstra

Lyden av rennende vann har en beroligende effekt på oss mennesker. Ved å montere opp et eget fossefall i form av en hagefontene får du et dekorativt og behagelig element som både løfter det visuelle, men som forsterker følelsen av å være utendørs.

Våre hagefontener kommer med ledlys som lyser opp om kvelden og gir en ekstra stilig effekt på det rennende vannet. En hagefontene kan plasseres i forbindelse med blomsterbed, men fungerer også fint i hjørnet på terrassen.

Har du en liten balkong eller veranda?

På små uteplasser er det lett å tenke at man har få muligheter. Man har kanskje ikke like mye plass som de med platting og terrasse, men det er ingen grunn til at man ikke skal pynte opp og få hage følelsen til balkongen. Begynn med å pynte opp gulvet med gulvplater og fliser eller trekk inn det grønne fra hagen med et kunstgress. Bygg enkle benker, bord eller blomsterkasse med spiler tilpasset din veranda. Har du fortsatt plass kan du pynte opp med en hagefontene i hjørnet.