Vanning

Hagen med planter og blomster er avhengig av vanning for at det skal spire og gro. Europris tilbyr smarte og lettvinne produkter som lar deg kontrollere og tilføre vann til de ulike delene av hagen og uteområdet. Blant annet har vi slangetrommel, slangeskjøt, spredebom og slangekoblinger. Husk å sjekke Europris sitt øvrige tilbud innen hageprodukter slik som jord, gjødsel og hageredskap.

Vanning – Har du kontroll på vann og næring?

Enten vi liker det eller ikke, så har vi faktisk ikke nok nedbør i dette landet til at uteområdene klarer seg gjennom sommerhalvåret uten litt ekstra oppmerksomhet og vanning. Noen perioder krever såklart mer enn andre, men for at vi skal lykkes med planter og hagen er vi nødt til å ha kontroll på vann og næring. Det hender jo at hus eller bil skal vaskes også, og da kan det være greit å ha tilstrekkelig med utstyr som gjør denne jobben litt enklere.

Hos oss finner du hageslanger i flere varianter

Hos Europris har vi et godt utvalg i ulike hageslanger. Til deg som trenger ekstra lengde, har vi koblinger som gjør det enkelt å skjøte flere slanger sammen. En vannslange skal først å fremst dekke ditt behov, så det er viktig å tenke over om du trenger denne til noe annet enn vanning i hagen eller små områder som er rett i nærheten av utekranen. Vi har flere slanger som er dekorative, men også slanger som er rent praktiske. En nykommer en flexislangen, som er nettopp svært fleksibel med stretch slik at du kommer enklere til der du måtte ønske.

Praktisk og fint med vannkanner

Til deg som liker å holde på i hagen og som er flink til å kjenne etter i jorden hvor stort behovet for vanning er, er kanskje en vannkanne litt hyggeligere og mer praktisk og ta med seg rundt. Vannkannen gjør det enkelt å vanne enkelte områder og planter på riktig måte. Vi har også vannkanner med dusjhode, til planter og vekster som trenger en dusj i sommervarmen - men hvor kanskje en vannspreder blir litt for mye. En liten dusj med vannkannen kan gjøre susen for både busker og planter som står mye i direkte sollys. Vi har vannkanner i både plast og sink, som egner seg både innendørs og utendørs. En vannkanne kan også være veldig dekorativ sammen med planter og utepotter, som om du ønsker noe litt utenom det vanlige kan en vannkanne i sink være det lille du trenger for å få et særpreg på hagedekorasjonen.

Vi har også kankanner med kork til de som måtte ha behov for medbrakt vann på hytte eller telttur. Her har vi varianter som tar både 10 liter og 20 liter, men tappekran som gjør det enkelt å rasjonere ut det dere tar med av vann uten for mye søl. Vi har også sammenleggbar vannkanne som rommer hele 13 liter! Denne er også godkjent for matkontakt.

Få orden på hageslangen med slangetrommel

Om du har en hageslange, kan det være mye styr å holde denne fri for krøll og knuter om ikke man har en slangetrommel. Hos Europris har vi litt ulike varianter av slangetromler, med ulik lengde på hageslangen. Tenk litt gjennom disse tingene før du tilpasser hageslange og trommel til dine behov: Hvor er utekranen plassert i forhold til de tingene du trenger vann til? Vil det være behov for vask av hus, uteplass eller bil? Skal det brukes vannspreder? Om du trenger hageslange til alle disse tingene er både lengde på slange og plassering av slangetrommel viktig, slik at det ikke blir til hinder for de tingene du trenger vann og slange til. Er det kun en eller få ting du trenger dette utstyret til kan det holde med en slangevogn, slik at du kommer til der du trenger - og kanskje får vasket bilen innimellom.

Vannspreder - både praktisk og moro!

En rask og enkel måte du får vannet større områder er ved bruk av vannspreder. Det er både enkelt og praktisk om du vil holde plenen grønn og fin gjennom sommeren. Vi har flere ulike vannspredere hos oss, så om du ikke er fornøyd med den klassiske sprederen som går frem og tilbake med flere tynne stråler - har vi et par spennende varianter du kan prøve.

Black&Decker har en trearmet vannspreder som kan vanne store og små områder raskt og effektivt. I tillegg har vi en variant som er et spyd man setter ned i plenen, som vanner 360 grader.

Om du har barn eller barnebarn er vannsprederen like gøy for barna som den er praktisk for planter og plen. Vi har alle noen gode minner fra bading i vannsprederen en sommerdag, med grilling og is i massevis etterpå.

Noen tips til vanning fra oss - til deg.

Det er et par ting du bør huske på når du skal vanne utendørs i sommersesongen. Det mest lønnsomme er å vanne etter solen har gått ned, da vannet fordamper lett om du gjør det på morgenen eller i løpet av dagen når solen står midt på himmelen. Har du noen planter som er sensitive for varme eller som lett tørker ut, kan en liten runde med vannkannen på morgenen kanskje være lurt for å ta ekstra godt vare på plantene i den varmeste perioden. Husk også å følge med på eventuelle vanningsforbud i din kommune, ved mye varmt og tørt vær i lengre perioder.