Garn til Europriser

Europris har lansert helt nye sider med strikkeoppskrifter. Last ned gratis strikkeoppskrifter, få haugevis med inspirasjon og kom i gang med ditt neste strikkeprosjekt. De nye sidene finner du her! Vi er opptatt av at du skal få et stort utvalg i ulike garnkvaliteter til en billig penge. Dersom du ønsker å lese om kvalitetene og garntypene, kan du gjøre det på disse sidene. Har du hørt om kundeklubben vår, MER GARN? Dette er kundeklubben for deg som elsker strikking! Som medlem får du tilsendt eksklusive kupp og mottar tilbudene før alle andre. Du kan melde deg inn i MER GARN her.

Pinner, nåler og utstyr

Hos oss finner du alt av strikkepinner, heklenåler, målebånd, markører til mønsterstrikk og det du måtte trenge for å produsere det du måtte ønske. Det er viktig med godt utstyr når du skal strikke eller hekle større arbeider, og vårt utstyr er av god kvalitet og med god komfort. Se vårt utvalg av strikkepinner og heklenåler her >>

Oppskrifter/Strikkemønster

Trenger du inspirasjon eller strikkemønster til ditt neste prosjekt? I vår nettbutikk finner du massevis av gratis oppskrifter som du enkelt kan laste ned, før du også like enkelt kan bestille det du trenger av garn og utstyr for å komme i gang. Se våre gratis strikkeoppskrifter her >>

Europris + Garn = Sant

I vår garnbutikk finner du et stort utvalg i flere typer garn som passer til ulike prosjekter til de store og til de små. Vi har rene ullblandinger i 100% ull, 100% merinoull og 100% bomull, men også miksgarn som er slitesterkt og svært anvendelig til flere ulike arbeider. Les mer om alle våre garnalternativer her >>

Merinoull eller babyull for barn og baby

Til de minste er det veldig populært med 100% merinoull eller babyull, da disse garntypene er svært myke samtidig som de varmer godt. Vi har et godt utvalg i farger og strikkemønster til de minste, som gir de en god og varm start på livet.

Vi har også et helårsgarn med en blanding av bomull og merinoull som er perfekt til barn og babyer som ikke alltid klarer å regulere kroppstemperaturen selv. Dette garnet er både varmende og kjølende og kan derfor brukes hele året. Les mer om merinoull og babygarn her >>

Strømpegarn - Både varmt og slitesterkt

Om du vil lage de beste og mest slitesterke ullsokkene, har vi et svært godt egnet strømpegarn til dette. Dette garnet består av 80% ull og 20% nylon, og er derfor både varmt og slitesterkt. Hva er vel finere enn å gi noen et par skikkelig fine og varme sokker som holder lenge?

Akrylgarn - Et av de mykeste og mest slitesterke garntypene

Akrylgarn har lenge hatt et litt dårlig rykte på seg, men i dag er dette et av de mykeste og mest slitesterke garntypene som finnes på markedet. Hos oss finner du et akrylgarn i 100% akryl, men også et miksgarn med 65% akryl og 35% alpakka. Passer godt til finstrikk til voksne og barn, og er ypperlig til heklede og strikkede store sjal og pledd. Akrylgarnet i 100% akryl er rimelig og passer perfekt til dukkeklær eller det meste av andre plagg, tepper, pledd og tilbehør. Les mer om akrylgarn og miksgarn med akryl her >>

Moderne Mohair garn - Nydelig til hullstrikk, fletter og fine strukturer

Vil du strikke noe fint til deg selv? Vi har en mohairblend som er midt i blinken for deg som vil strikke noe som er litt mer moderne fashionstrikk. Dette garnet er nydelig til hullstrikk, fletter og fine strukturer, og kan brukes med både enkel og dobbel tråd.

«Kjærlighet-på-pinner-garn» av polyester

Vi har også et eget «kjærlighet-på-pinner-garn» i 70% polyester som passer til alle typer hobbyprosjekter, både strikking og hekling.

Følg vaskeanvisningen til garnet du bruker - så varer det lenger

De ulike garnkvalitetene har ofte egne vaskeanvisninger, men en tommelfingerregel er at alt av ull skal vaskes for hånd på lav temperatur eller på ullprogram i maskin med vaskemiddel og skyllemiddel som er egnet for ullfiber. Noen ullkvaliteter bør også tørkes flatt for å unngå at plagget krymper eller strekker seg.

Akrylgarn er en av garnkvalitetene som tåler vask best, og holder farge og passform gjennom flere vask. Superwash er et garn som egnes godt til de minste, og som tåler vask på 40 grader. Tenk derfor gjennom hvem du skal strikke til, og om de har anledning til å vaske og pleie plagget på den måten som er optimalt for at det skal vare lengst mulig.

Gaver som varmer

De beste gavene er de som varmer og som man faktisk får bruk for. Strikker du gjennom hele året er julegavene unnagjort i god tid før jul, og du får mer tid til andre ting. Sokker, luer, pannebånd, votter, gensere, sjal eller ponchoer er noen forslag til flotte gaver som alle blir glade for. Perfekt vert- eller vertinnegave! Kjøper du garnet ditt hos Europris kan du være sikker på at det er god kvalitet til en lav pris.

Strikketips

Det er mange grunner til at strikking er så populært som det er, men for mange er det både hobby og terapi. Strikker man gaver, er glade ansikter kanskje den beste premien etter mange timer med solid innsats på pinnene. Her kommer uansett noen strikketips fra oss, som kan gjøre prosjektene enda morsommere:

  • Husk å sitte godt og avslappet når du strikker, ellers kan du fort få problemer med belastning på armer eller nakke.
  • Ikke stress. Vær nøye med antall masker og les hele oppskriften, gjerne flere ganger.
  • Store prosjekter kan bli kjedelig i lengden, så noen ganger kan et par votter eller sokker gi deg motivasjonen du trenger for å komme videre på hovedprosjektet.
  • Fullfør alle prosjektene dine - mestringsfølelse er det beste som finnes!
  • Ikke vær redd for å prøve nye teknikker, garnkvaliteter eller pinner. Det kan være du blir overrasket.
  • Bli med på strikkekafé eller samle venner og kjente til en hyggelig kveld i måneden hvor dere strikker, prater og spiser noe godt.

Kjærlighet på pinner - det beste som finnes.