GARN AV/MED MERINOULL

Visste du at det er en spesiell type sau som produserer merinoull? Merinosauen, såklart! Det beste som finnes er et mykt og deilig plagg i 100% merinoull rett på huden. Det hverken stikker eller klør, har høy varmekapasitet samtidig som det er fukttransporterende og er et lett og anvendelig garn som passer til mange ulike prosjekter, både store og små.

Merinoull er også et populært babygarn, nettopp pga sine gode kvaliteter og egenskaper. Det har en svært god pusteevne og naturlig bakterieresistens som er perfekt for de aller minste som skal holdes varme og friske. Hos Europris har vi et stort utvalg av merinoull i 100% merino, babyull i 100% merino og miksgarn med merino for å gjøre kvaliteten mykere og mer komfortabel.

Her i det nordiske klimaet blir merinoullgarn elsket av nordmenn hele året. Ulltøy av merino er perfekt til turer i marka eller på fjellet, til aktiviteter om vinteren eller sommeren. Blir det ikke veldig varmt om sommeren, tenker du kanskje? Nei, det er det som er så fint. Merinoullgarnet kan trekke til seg store mengder vann uten at du blir kald eller fryser om vinteren, og kjøler deg naturlig om sommeren.

Husk! Merinoull bør vaskes i maskin på ullprogram eller finvask med lav temperatur (30-40 grader). Må du bruke skyllemiddel, så bør det være et skyllemiddel som er egnet for ull.

 

Merinoull garn fra Europris

Miksgarn med ull

Strikkeoppskrifter som er godt egnet for merinoull garn