Slik håndterer du de vanligste skadedyrene i hagen din

Insekter, fluer og veps

Gode hjelpemidler her kan være Permetrin insektsspray eller Trinol insektsbarriere, som du får kjøpt hos Europris. Permetrin kan sprayes direkte inn i vepsebolet eller på insekter som er plagsomme. Skal du gå til verks på et vepsebol bør du gjøre dette på kveldstid når det er kjøligere og de fleste vepsene er inne i bolet. Trinol insektsbarriere kan brukes for å lage nettopp en barriere mellom der du er og insektene. Gode eksempler her er for eksempel åpne dører og vinduer, eller rundt uteplassen for å holde plassen fri for veps eller andre plagsomme insekter.

Veps - spray, smekk eller løp?

Det er få av oss som ikke har opplevd å være plaget av en eller flere veps på en solfylt dag, gjerne når vi samles rundt et måltid eller noe søtt. Men, vepsen er ikke like viktig som bier eller humler.

Vepsen gjør en jobb med bestøvning av blomster og planter, men ikke på samme måte som  andre insekter vi helst skal ta vare på. Hvis du er veldig plaget med veps og vet hvor de holder hus, er det anbefalt å fjerne vepsebolet. Dette kan du få profesjonell hjelp til. 

Fluer - god natt, eller vent litt...

Hva er mer irriterende enn når du har lagt deg godt til rette og er klar for en god natt søvn, så hører du en eller flere fluer surre rundt i rommet? Da starter den evige fluejakten. 

Permetrin fungerer også utmerket til bekjempelse av fluer, i tillegg til Trinol fluespiral. Om du vil ta opp jakten på fluene, og sikre en god natts søvn, kan en elektrisk fluesmekker være det du trenger. Vil du helst sove med vinduet oppe om sommeren, har vi insektsnetting for vinduer og dører.

Kampen mot insektene starter hos Europris

Europris har et godt utvalg produkter og midler for å holde insektene unna hus og hage. En av favorittene er helt klart Permetrin som er en spray som kan ta knekken på nesten alt av insekter. Blant insektene Permetrin fungerer på, finner vi veps, edderkopper, pelsbiller, biller, fluer, sølvkre, veggdyr, møll, maur og kakerlakker. Ved spraying av utsatt område er du beskyttet i 4-6 uker.