Tips til morsomme leker på trampolinen

Visste du at du kan gjøre mye mer på en trampoline enn å hoppe opp og ned? Her er våre beste tips til morsomme aktiviteter på trampolinene for små og store.

Ta vannleken opp på trampolinen

Gjør trampolinen til en aktiv del av vannleken. Den kan være et sikkert fort under vannkrig eller en base til å skyte med vannpistol eller kaste vannballonger fra. Det er også kjempegøy å sette en vannspreder under trampolinen. Perfekt på varme dager der barna ønsker å hoppe og leke på trampolinen, men likevel trenger å kjøle seg ned. Husk at trampolinen blir glatt når den er våt, så vær nøye på at barna ikke hopper flere om gangen.

Morsomme balleker på trampolinen


Fyll trampolinen med mange små plastballer. Ballene spretter til alle veier, prøv å unngå dem, hopp over eller se hvor høyt de kan sprette. Lekeballer som er laget av mykt skum er også et godt alternativ. Harde eller kantete leker kan man lett skade seg på.

 

 

 

 

Samle familien under stjernene

Samle sammen puter og pledd på trampolinen for kveldskos med snacks og stjernetitting. Les høyt fra en bok, ta frem en aktivitetsbok eller spill spill. Om det er fint vær kan dere teste å overnatte på trampolinen. Sov under åpen himmel og om det er mørkt og stjerneklart kan dere se etter stjernebilder. Prøv å få barna til å tegne de stjernebildene de ser! Skal dere sove ute er det bedre med soveposer og pledd fremfor dyner (som kan tiltrekke seg fuktiget og bli rå).

Om kvelden og natta er myggen mest aktiv, derfor kan det være lurt å ta med dere en myggjager når dere planlegger å være ute sent.

Hva kan gjøre trampolinen sikrere?

Selv om det er mye moro med trampoliner, kan du lett skade deg dersom du ikke sørger for at den er i god stand og trygg å bruke. I Norge er det faktisk lovpålagt å ha sikkerhetsnett og kantbeskytter på trampoliner. Andre faktorer som kan være med på å gjøre en trampoline tryggere er å ha en trampolinestige til den, slik at det blir lettere å komme seg av og på. I tillegg er det lurt å ikke være for mange på en gang på trampolinen. Det blir trangere med plass på trampolinen, og derfor blir det også lettere å skade seg.

 

Dersom du er usikker på hvilken trampoline du bør velge, kan du lese mer om det i Trampolineguiden her >>

Se utvalget av trampoliner her >>