Bli kvitt maur

Har du oppdaget maur inne eller ute? Rolig, det finnes løsninger. Felles for all maur er at de går i dvale om vinteren, så ser du maur innendørs i vinterhalvåret, bør du sjekke litt hvor de kan ha bosatt seg. De fleste maur trives der det er godt og varmt, gjerne i treverk eller isolasjon i nærheten av en varmekilde som for eksempel varmekabler, panelovn eller varmtvannsbereder. Noen maurarter kan også trives i fuktige miljø som ved fukt eller råte.

Hvordan ser du om maurene bor inne? 

Det finnes en del ulike maurarter i Norge. Den mest vanlige er stokkmauren. Denne mauren etterlater seg gnagespon som kan minne litt om sagspon. Du vil også kunne se stier med maur som enten er døde eller som frakter næring til reiret de holder hus. Et annet ganske sikkert tegn er at du på vår/sommer vil oppleve en sverm av maur innendørs.

Maur på kjøkkenbenken? 

Svart jordmaur, også kjent som sukkermaur, kan man ofte se på kjøkkenbenken. Dersom det finnes søtsaker, oppskjært frukt eller annet søtt på kjøkkenbenken kan dette lett tiltrekke seg denne typen maur. En og annen maur på benken trenger ikke bety at det bor en koloni i huset, men vær nøye med renhold og ha søtsaker eller frukt i lukkede bokser. Dersom det bor en koloni med svart skogmaur i huset ditt, er det viktig at du tar grep raskt for dette problemet vil vokse seg større og kan bli både vanskelig og kostbart å bli kvitt. Hos Europris har vi flere typer maurmiddel og insektspray som kan hjelpe deg med å bli kvitt mauren på et tidlig tidspunkt.

Maur i trær eller blomsterbed? 

Har du brun jordmaur eller skogmaur i hagen, er det også måter å bli kvitt disse. Skogmauren er kanskje den mest kjente som lager de store tuene vi ser i skogholt, mens den brune jordmauren er den som spiser spor i trær og treverk som lager et mønster med veien de kan ferdes. Maurmidler eller åte tilsatt gift kan hjelpe deg med å bli kvitt dette problemet på en skånsom og effektiv måte uten at det ødelegger planter i nærheten.