Mygg, flått og knott

Sommer og tid for myggestikk

Visste du at vi mennesker skiller ut 3-400 ulike dufter, og at myggen kun kjenner igjen et lite antall av disse? Derfor er det sånn at det bare er noen som er veldig plaget av mygg, mens andre omtrent ikke merker at den eksisterer.

Den vanligste myggen vi har i Norge er skogsmyggen. Den trives best når det er overskyet eller i skumringen, og kan bestemme seg for offer på lang avstand nettopp på grunn av disse duftene vi gir fra oss.

Er du og dine mye plaget av mygg, knott (eller tuneflue) anbefaler vi at du tar en titt på utstyr som Mosquito Magnet-myggefellen eller myggjageren Thermacell. Vi har selvfølgelig også diverse typer vanlig myggspray.

Knott eller flått? 

Det mange tar feil av er at disse insektene kun er aktive om sommeren når gradestokken viser godt over 15 varmegrader og eggene klekkes. Flåtten er aktiv fra vi har stabilt med 5 varmegrader, og går vanligvis for store dyr i skogen, men trives også godt i høyt gress hvor den venter på sitt neste bytte. Se våre flått-produkter her >>

Knotten trives i likhet med myggen i fuktig miljø som bløt jord, myr, kompost eller døde trær. Forskjellen på knott og mygg er at den ikke stikker, men biter eller nesten «skjærer» i huden som etterlater sår. En godt kjent variant av knott er tuneflua, som trives best i tettbygde strøk og slår til på solrike dager.

Europris har det du trenger

Det er med andre ord alltids et av disse insektene som trives uansett vær, vind eller tid på døgnet. Hos Europris har vi et enormt utvalg i ulike produkter som kan hjelpe deg til å holde mygg, flått, knott og tuneflua unna. Enten det er produkter du bruker direkte på kroppen, eller om det er lys, spiraler, spray eller maskiner som skremmer eller samler opp insektene. Ta turen innom oss, så er du et skritt nærmere en litt mer behagelig sommerkveld ute på terrassen. Se våre mygg/knott- og insekts-produkter her >>