Pynt din ryggsekk - tips og råd!

Pynt din gamle, eller nye, ryggsekk og gjør den unik. Redesign sekken til barnet ditt, så de har en morsom venn å ta med på tur eller til barnehagen. Kanskje de klarer å huske på sekken selv neste gang?

Finn ut hva du liker, eller hva barnet ditt liker og lag et moodboard. Plukk ut de elementene dere liker best, og handle inn det utstyret dere trenger. Hvis du vil, kan du skisse ut ideene dine på et ark for å se hvordan sekken vil se ut. Da finner du fort ut av om det er noe du vil endre på før du starter.

Fremgangsmåte

1. Pass på at sekken er ren før dere starter. Dette er spesielt viktig om dere skal lime fast noe, eller male og tegne på den. Ting fester seg bedre og holder lengre, dersom underlaget er rent.

2. Skal du male eller tusje på sekken er det lurt å starte med å skisse ut formen på forhånd med en blyant. En blyant er mer tilgivelig dersom du gjør feil eller endrer mening underveis. Det gjør også malejobben lettere i ettertid, da du har klare linjer å følge. Det vil se mer gjennomført ut.

3. Når du starter å male er hemmeligheten å male flere, tynne lag fremfor få, tykke lag. Dette gir nok en gang et mer gjennomført uttrykk. I tillegg får du mer kontroll over malingen. Tykke lag bruker lenger tid på å tørke og har lett for å gnis ut og renne mens du maler. Pass på at malingen er helt tørr før du maler videre med en ny farge. Slik blandes ikke fargene. Et tips for å få malingen eller tusjen til å vare lengre er å spraye en finishing varnish.

4. Du kan gjøre mer enn å male og tegne på sekken. Lag for eksempel din egen nøkkelring med pynt, som kan henge på sekken. Du kan lage alt fra fargerike dusker, kosedyr, fletter, perler med navnet ditt på og mye mer. Du kan også henge på fletter eller dusker her og der på sekken, for å gjøre den ekstra morsom! Har du en gammel sekk med slitemerker noen steder, kan du lappe den, slik du gjør med bukser. Velg ut noen kule lapper, og bruk de som pynt i seg selv.

 

Lykke til med redesigningen!