Oppskrift på spinat- og havrevafler

Vafler er noe alle nordmenn elsker, derfor er vi ganske flinke til å variere denne tradisjonsrike koseretten. Spinat og havrevafler er et sunt og godt alternativ. I tillegg er de jo grønne, noe de minste synes er spennende. «Spinatvafler gjør deg sterk», en ganske så forlokkende påstand, som mange små munner ikke klarer å motstå. Under følger oppskriften på spinatvafler.

DU TRENGER

3 never spinat
4 stk egg
1 dl havremelk (eller vanlig)
2,5 dl havregryn
1/4 ts salt

 

4 ss honning/fibersirup (valgfritt)

SLIK GJØR DU

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og bland godt med stavmixer til det er nesten klumpfritt.

La røren stå å svelle mens du varmer opp vaffeljernet.

Stek vaflene i vanlig eller belgisk vaffeljern. De kan også stekes som lapper/pannekaker i en vanlig stekepanne.

Klikk her for alle våre oppskrifter

MER OM SPINATVAFLER OG OPPSKRIFTEN

Med denne oppskriften kan du variere mye. Med havremelk eller vanlig melk, med søtning eller ikke. Det kommer helt an på hva du skal bruke dem til. De kan fint brukes på den tradisjonelle måten, med syltetøy, eller du kan bruke dem som en matvaffel. Ha litt ost på og de er perfekte til kveldsmaten eller i matboksen.

Spinat er den aller sunneste bladgrønnsaken vi har, og er spekket med vitaminer, mineraler og protein. Skal du ha nytte av alle helsefordelene må du kun spise rundt 70 g. per dag. Billig er den også.

Er ikke spinat- og havrevafler noe for deg? I så fall har vi 3 andre oppskrifter på vafler her:

Vi har et godt utvalg av forskjellige typer vaffeljern og mange gode tilbud. Fra de enkle tradisjonelle, til dobbelt vaffeljern og belgisk vaffeljern. De belgiske vaflene er firkantede, og tykkere enn våre norske vafler. Du har kanskje sett dem med krem og sjokoladesaus? Du kan også lage belgiske vafler med en vanlig vaffelrøre.

Elisabeth «Frøken Holm» Groth

Kokk/konditor

Elisabeth Groth, mest kjent som Frøken Holm, vant Kakekrigen på FEM høsten 2015. Hun har også skrevet sin egen kakebok «Kakefryd». I tillegg til å dele sin lidenskap for kaker og matlaging med oss, så vil Frøken Holm også hjelpe oss med utviklingen av vårt eget merke Cuisine.

Les mer: Cuisine – gleden ved matlaging
Se kategori: Kjøkken