Klar for studiestart?

Er du klar for studiestart? Studentlivet forbindes ofte med liten plass og lavt budsjett. I denne artikkelen får du vite alt du kommer til å trenge når du skal flytte hjemmefra for første gang – og alt får du selvsagt til rimelige Europriser!

Dette trenger du

For mange betyr studiestart å flytte hjemmefra for første gang. I den anledning vil du trenge alt fra småsaker som pizzaskjærer til møbler og kjøkkenredskaper. Flyttekasser er et must når du skal flytte, da får du transportert alle tingene dine trygt og effektivt. Flyttekasser er også perfekt for organisering og opprydning når du har overtatt ditt nye hjem! Du kan blant annet bruke kassene til å pakke vekk vintertøy og klær som tar mye plass når sesongen er over.

Studenthybler og leiligheter har ofte minimalt med utstyr fra før av, og du er derfor nødt til å skaffe det meste selv. Prioriter det viktigste utstyret først, og suppler med mer etterhvert!

Kjøp bestikk, kjeler, glass og kanskje et pent servise? En smørebrikke er perfekt å ha til et mellommåltid eller sene kvelder med nye studievenner.

Til badet vil du trenge badematte, toalettbørste, håndklær, skittentøyskurv og muligens et dusjforheng. Ikke glem rengjøringsmidler, toalettpapir og håndsåpe!

Utnytt den plassen du har

Møbler og interiør

Som student bor man gjerne i små og trange leiligheter. Det er derfor viktig å ta smarte valg når det kommer til møbler, og utnytte den plassen du har. Har du kombinert soverom og stue? Bruk sengen som sofa på dagtid, og dekorer med pynteputer og pledd for å skape stuefølelsen. Hvis du ikke har plass til et eget studiehjørne, kan du bruke et bord som skrivebord. Det kan også være lurt å kjøpe inn små puffer du kan hvile bena på, eller bruke som ekstra sitteplasser når du får gjester!

Garderobe

Garderobe er noe man alltid trenger, og den må ikke nødvendigvis være stor. Hva med et enkelt klesstativ som rommer mange plagg og tar opp lite gulvplass? Eller hva med en garderobeinnredning som du selv tilpasse skapet? Fest knagger i gangen til yttertøyet, og kombiner med en skohylle. Da får du organisert fottøyet, og gulvet holder seg rent lenger! Husk at det som regel ikke er lov til å skru fast ting i vegger når man leier. Derfor bør du velge frittstående skap, eller knagger og hyller som kan limes fast. Et godt alternativ er knaggrekker som kan henges opp på en dør.  

Tips til studenten

Rydd jevnlig

Det kan lett bli rotete i små rom og leiligheter, og det er derfor viktig å rydde jevnlig. Det vil gjøre hverdagen din enklere, og du slipper å bruke tid på å lete etter tingene dine! Det kommer spesielt til nytte på tidlige morgener der minuttene flyr forbi.

Ikke kast flyttekassene

De kan brukes som oppbevaring. Er du redd for fuktskader, kan du gå for en oppbevaringsboks.

Bruk trådkurven til mer enn bare pynt

En trådkurv kan brukes som et spennende interiørelement, en skittentøyskurv eller til oppbevaring!

Skriv handlelister

Dersom du har stramt budsjett, er et annet godt tips å skrive handlelister på forhånd. Dette bidrar til at du ikke kjøper mer enn nødvendig, og du unngår å kaste mat du ikke har rukket å spise.

Sett et personlig preg på ditt nye hjem

Gi leiligheten et personlig preg med bilder, pynteputer og pledd! Du kan også varme opp rommet med belysning. Plasser for eksempel en lampe ved sengen og pynt med telys på bordet.