Tips til ting du kan gjøre i påsken

Påskeferien nærmer seg med stormskritt, og med den følger gule kyllinger, sjokoladeegg, og selvsagt, det evige spørsmålet: Hva skal vi finne på? Frykt ikke! For enten du skal på hyttetur, ha en rolig påske hjemme, eller kanskje pusse opp stuen, så har vi har samlet noen tips til hvordan du får en koselig påske.

På hytta

Pakk med påskegodt, spill og bøker for hyggelige kvelder. Skal dere tenne bål er det lurt å pakke med grillpinner og marshmallow i tursekken. Dekorer med påskepynt, som gule lys og søte påskefigurer for å sette stemningen. Hvis været tillater det, hvorfor ikke arrangere en påskeeggjakt ute i det fri? Lag et kart, hvor hvert funn leder til flere små gåter knyttet til hvor påskeegget er. For deg som er eventyrlysten kan du på skiene eller vandrestøvlene og utforske naturen rundt hytta. 

Kreativ påske hjemme

Slappe av hjemme? Gjør stuen eller kjøkkenet til et kreativt verksted med påskepynt som både voksne og barn kan lage sammen. Mal påskeegg eller lag påskekurver – kreativiteten har ingen grenser. Dette er også tiden for å arrangere en liten filmkveld med spennende filmer for hele familien.

Stelle uteplassen

For mange er påskeferien tiden de starter arbeidet med å gjøre hagen klar for vår og sommer. Rens opp i bedene, planlegg hva du skal plante, og kanskje til og med start såingen innendørs. Ta gjerne i bruk tipsene fra uteskolen og sett et personlig mål om å lære deg noe nytt om hagestell. Kanskje dette er din mulighet til å mestre kunsten å beskjære roser? Når du først er i hagen så kan du jo gi hagemøblene en real vask, eller sette opp trampolinen igjen.

Reise bort

Bruker du påsken til å pakke kofferten og sette deg på et fly til utlandet? La påskeferien starte allerede på flyplassen. Start ferien med en liten "flyplass-piknik" mens du venter på boarding. Pakk med favorittsnacksene dine og noen påskeoverraskelser. Sjekk ut om det er noen spesielle påsketradisjoner der du reiser, og heng deg på. Husk å pakke smart – en god koffert, og en bagasjevekt kan spare deg for mye hodebry. 

Pusse opp

De lysere dagene gir ekstra energi, og da er det enklere å ta tak i det ene rommet du egentlig skulle pusset opp i forrige sommer. Sett opp en plan for oppussingsarbeidet med et morsomt navn. Kanskje "Operasjon grønne vegger" for oppussing av stuen, eller "prosjekt rotebod" for boden du prøver å glemme. Finn frem malerutstyret og få med familien på malingen. Kanskje barnas rom får noen nye, morsomme detaljer? Husk, små endringer kan gjøre store forskjeller.

Uansett hvordan du velger å tilbringe påsken, husk at det viktigste er å nyte tiden med de du er glad i. Ha en god påske!