Skap ulike stiler på uteområdet - interiørstylistens tips

Bli inspirert av disse populære stilene og forny uteområdet ditt. I denne artikkelen får du vite hva som kjennetegner de ulike stilene og hvordan du bør gå frem når du skal fornye uteområdet.

Del områder inn i rom basert på værforhold 

Del uteområdet inn i ulike rom, og ta et bevisst valg på hvor det er naturlig å plassere ulike hagegrupper basert på sol og skygge. Deretter kan du velge hvilken stil du skal å gå for, og finne hagemøbler og dekor som passer.

Moderne, minimalistisk stil med stramt formspråk

Bel-Air sofa-sett passer perfekt til et et moderne uterom. Bel-Air har et fint og moderne design, og er produsert i pulverlakkert, vedlikeholdsfri aluminium. Sofaen har komfortable puter i skyggegrå olefin-stoff. 

Stramme linjer, store elementer, grønne planter og ensfarget dekor former et moderne, minimalistisk uterom. Basisfargene hvitt, sort og grått skaper et moderne uttrykk, og du bør derfor velge møbler og dekor basert på disse. Velg hagemøbler med rette linjer, gjerne av aluminium, for å fremheve det moderne uttrykket.

Bruk store elementer som potter og lykter, fremfor mange små, i innredningen. Bruk like blomsterpotter i forskjellige høyder fylt med grønne planter for å ramme inn møblene. Hvis du syns den moderne stilen blir for hard, kan du mykne opp ved å bruke et uteteppe i en dempet farge. Pass på at teppet er stort nok, gjerne bredere enn møblene, slik at det stikker ut foran sofaen og stolene. 

Tradisjonelt og fargerikt

Med den tradisjonelle stilen kan du leke med nye fargekombinasjoner i innredningen, eller bruke favorittfargen din.

Velg en gjennomgående fargeskala på dekorelementene for å skape en rød tråd, og unngå at det blir rotete.

Hagemøbler i kunstrotting er enkle å friske opp med tekstiler i ulike farger og mønstre.

Her har vi brukt pynteputer med blomstertrykk, og et matchende blått pledd for å gi farge til Larkollen Loungesett. 

Sett sammen grupper av dekor med ulike høyder hvis du ønsker å bruke flere elementer samtidig.

Bruk oddetallsregelen, og sett 3, 5 eller 7 pyntegjenstander sammen i en gruppe med luft rundt. F.eks vår utepotter.

Hvis du ønsker å bruke mange små lyslykter, bør du holde deg til én type lykt, og heller dekorere med forskjellige farger.

Se utvalget av utepotter og lyslykter.

For å skape stuefølelsen kan du bruke utetepper i ulike fasonger og størrelser.

For hagegrupper kan du bruke et stort uteteppe i en sterk farge. For mindre sittegrupper kan du bruke runde utetepper.

Det er også fint å kombinere flere tepper i ulike mønstre, så lenge du holder deg innenfor én fargeskala.

Se utvalget av utetepper her

Nordisk stil med naturen i hovedfokus

Den nordiske stilen er inspirert av naturen rundt oss, og trekker frem skjøre naturmaterialer som tre, skinn, bomull og stein. Fargepaletten består av de dempede naturfargene beige, blå, grønn og grå som bringer en behagelig atmosfære til uteområdet.

Velg tekstiler av lin og bomull, og dekorelementer ut ifra fargepaletten. Bruk gjerne en miks av grønne planter og blomster, men gå for en dempet palett på blomstene og gjerne mye av én type, fremfor mange forskjellige.

For å skape nordisk stil på spiseområdet kan du bruke naturelementer som skjell, urter fra hagen og lykter som bordpynt. Bruk flere lykter av samme type, gjerne i tre, bambus eller jutedetaljer. Disse kan også brukes til å pynte opp området rundt bordet, gjerne i mindre grupper på tre, med ulik høyde. Dette er svært dekorativt, og en fin måte å legge til naturmaterialer i innredningen.

Se alt av dekor her.