GARN AV AKRYL

Akrylgarn har lenge vært kjent for å være lite håndterbart, ikke særlig mykt og stikkende, men har den siste tiden fått en høyere stjerne hos garnfolket på grunn av de mange gode egenskapene. Akrylgarn er et kunstig fremstilt garnprodukt, og grunnet dagens teknologi blir det i dag produsert flere typer akrylgarn, og hos Europris har vi et akrylgarn som er veldig mykt og godt.

Akrylgarn er et prisgunstig garn som egner seg både til strikking, hekling og brodering. Skal du strikke eller hekle for første gang, kan dette være et perfekt garn å starte med. Skal du strikke til noen som har allergi? Da er akrylgarn midt i blinken. Bruker du akrylgarn i ditt prosjekt er du sikker på at vedkommende får stor glede av plagget du lager.

Har du irritert deg over garn som mister fargen etter noen få vask? Nettopp fordi akrylgarn er kunstig fremstilt, holder det svært godt på fargen og kan vaskes oftere uten at det mister noe særlig farge. Er du på jakt etter et garn som er slitesterkt, hvor plagget holder både passform og farge vask etter vask? Ja, da bør du teste akrylgarn. Selv om det holder godt på fargen, må det vaskes forsiktig da akrylgarn i likhet med naturlig fremstilt garn er sensitivt for varme. Så vår anbefaling er som vanlig: følg vaskeanvisningen på garnet du bruker nøye.

Akrylgarn fra Europris

Thea Garn Akryl (100% akryl)

Miksgarn med akryl

Alpa garn miks (65% akryl) og Interiørgarn miks (75% akryl)

Strikkeoppskrifter som er godt egnet for akrylgarn

Pippa pikegenser (bomull-akryl-miks), Lauvnes uni-genser (bomull-akryl) og Petra topp (bomull-akryl-miks)