BLANDING OG MIKS AV GARNTYPER

Det finnes en rekke blandingsgarn eller miksgarn på markedet, og hos Europris finner du et godt utvalg i flere blandinger. Ull i seg selv er ikke alltid så slitesterkt, så en blanding av ull og andre typer garn gjøres for å ytterligere øke kvaliteten og styrken på garnet. En blanding av grove og fine garntyper, gjør at garnet både er sterkt og varer lenge - men også føles mykt og komfortabelt.

Vårt helårsgarn er en miks av bomull og merinoull, og er perfekt til både store og små. Skal du strikke til et barn eller barnebarn, kan dette miksgarnet være et godt alternativ på bakgrunn av garnets gode egenskaper og fordeler. Både ull og bomull varmer og kjøler ettersom kroppen er varm eller kald, og et plagg strikket med dette garnet kan derfor brukes hele året.

Vi har også et eget strømpegarn med 80% ull og 20% nylon som er perfekt til gode og slitesterke sokker til kalde føtter. En perfekt gave til noen som fryser på bena!

Når du skal strikke til noen andre, tenk litt gjennom hvem som skal bruke det du lager, hvor slitesterkt og varmt det trenger å være og hvordan vedkommende foretrekker å vaske plaggene sine.

Lyst til å prøve noe nytt med miksgarn? Med miksgarn er det nesten bare kreativiteten som setter grenser for hva som kan produseres, og hos Europris finner du et stort utvalg både på nett og i butikk.

Miksgarn med bomull

Miksgarn med ull

Miksgarn med akryl

Alpa garn miks (65% akryl) og Interiørgarn miks (75% akryl)

Miksgarn med polyester

Hobbygarn miks (70% polyester)

Miksgarn med mohair

Myk bris miks (30% mohairblend)

Strikkeoppskrifter som er godt egnet for miks-/blandingsgarn

Se alle våre strikkeoppskrifter >>