Publisert: 15. januar 2020 | Oppdatert: 22. april 2025

Oppskrift på pepperkaker

Denne pepperkakeoppskriften har vi lånt av mammaen til innkjøpssjefen, og er er vår personlige pepperkakefavoritt. Ta på forkleet og kom i gang! Det meste du trenger av utstyr finner du selvsagt hos Europris.

Se alle våre oppskrifter på julebakst

DU TRENGER

250 g sukker
2 dl lys sirup
2 ss kanel
1/2 ss malt ingefær
1/4 ss malt nellik
250 g smør
1 ss natron
2 egg
700 g hvetemel

 

SLIK GJØR DU

Gi sukker og sirup et forsiktig oppkok.

Tilsett kanel, ingefær og nellik og rør godt sammen.

Rør inn natron. Rør fort og godt sammen – blandingen vil ese litt og bli lysere.

Hell den varme blandingen over det kalde smøret og rør til alt smøret er smeltet og blandingen er kald/avkjølt.

Visp egg og rør dem inn i blandingen. Så tilsetter du mel litt etter litt til deigen er fast og jevn.

Sett deigen kaldt noen timer, og aller helst over natten.

Prøv å stikke ut pepperkakene i likest mulig tykkelse og størrelse og stek dem på 200-225 grader midt i ovnen i 7-10 minutter (avhengig av ovnen).