Sirupsnipper oppskrift - Start julebaksten hos Europris!
Publisert: 15. januar 2020
|
Oppdatert: 22. april 2025
Versjonen av nettleser du benytter for å se europris.no er utdatert og støttes dessverre ikke av våre nettsider. Siden nettleseren ikke lenger følges opp av sin utgiver, vil flere av funksjonene på våre nettsider ikke fungere.
Vi anbefaler at du oppgraderer (eller bytter ut) din nettleser for å få den beste opplevelsen på våre nettsider.
En tradisjonsrik klassiker med deilig kryddersmak og mandelpynt på toppen. Sirupsnippen har alltid en sikker pall-plassering blant de 7 slagene til jul. Herlig løvtynn og knasende sprø med lang holdbarhet.
Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell røren over smøret og rør til smøret er smeltet. Ha i eggeplommene, og avkjøl blandingen til den er lunken. Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren.
Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag.
Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør at kakene kan bli grå. Skjær ut snipper med en bakkelspore. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.
Legg kakene på en stekeplate, smurt eller med bakepapir. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i 8-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøles flatt på rist.