Oppskrift på bountykuler

Selvgjort er velgjort, og i tillegg er det veldig hyggelig å kunne by julegjester på smakfulle bountykuler. Overrask deg selv og gjestene dine!

Se alle våre oppskrifter på julebakst

DU TRENGER

50 g smør
0,5 dl sirup, lys
0,5 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokos
200 g kokesjokolade, lys

SLIK GJØR DU

Bland smør, sirup, melis og kremfløte i en tykkbunnet kjele og la småkoke i 5-10 minutter til massen blir gyldenhvit og seig. Pass på at varmen ikke er for høy!

Ta av kokeplaten og bland inn kokosen.

Avkjøl blandingen til den blir fast nok til å kunne formes (gjerne kjøleskap).

Form til små kuler og sett til avkjøling i kjøleskap noen timer.

Smelt kokesjokoladen over vannbad og dypp kokoskulene raskt.

Tips! Rull kokoskulene i litt kokos før sjokoladen stivner.

Sett til avkjøling i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.