Brente mandler oppskrift - Start julebaksten hos Europris!
Publisert: 15. januar 2020
|
Oppdatert: 22. april 2025
Versjonen av nettleser du benytter for å se europris.no er utdatert og støttes dessverre ikke av våre nettsider. Siden nettleseren ikke lenger følges opp av sin utgiver, vil flere av funksjonene på våre nettsider ikke fungere.
Vi anbefaler at du oppgraderer (eller bytter ut) din nettleser for å få den beste opplevelsen på våre nettsider.
For mange er brente mandler synonymt med julen. Du kan kjøpe dem, eller lage dem selv. Gode er de uansett. Brente mandler en perfekt vertinnegave, eller en hyggelig oppmerksomhet til en snill nabo eller en god kollega. Vil du prøve deg? Her er oppskriften!
1. Spre mandlene utover en langpanne med bakepapir. Rist de midt i ovnen på 200 grader i 8 minutter. Følg med så de ikke brenner seg!
2. Bland vann, sukker og vaniljesukker i en stekepanne eller en vid kasserolle og la det småkoke i 2-3 minutter. Senk til middels varme og hell mandlene oppi sukkerlaken.
3. Rør i mandlene hele tidens så laken legger seg godt rundt mandlene. Selv om noe av sukkeret ligger igjen i pannen må du røre jevnt til sukkeret smelter igjen. Nb! IKKE skru opp varmen for å fremskynde prosessen – da kan du få svidde mandler fremfor brente, og dét er ikke like godt.
4. Når alt sukkeret har smeltet, tilsett 1 ss smør (dette hindrer at mandlene klumper seg).
5. Rør godt til smøret er smeltet, og hell mandlene over på bakepapir til avkjøling.
NB! Mandlene er glovarme, så pass på dersom du skal prøve å skille mandler som eventuelt har klumpet seg sammen.