SLIK GJØR DU
Skåld mandlene 3-4 minutter i kokende vann slik at skallet er enkelt å få av. Mandlene må være helt tørre før de skal viderebehandles (i stekeovn ca 50 grader 1 time, eller på kjøkkenbenken over natten).
Mal mandlene én eller to ganger i kvern (du kan bruke hurtigmikser/kjøkkenmaskin, men kvern gir best resultat). Mal dem tilslutt sammen med melis.
Bland inn tragant og eggehvite og kna til en fast og smidig deig. (er deigen for tørr kan du blande inn litt mer eggehvite eller noen dråper olje, er den for bløt knar du inn litt mer melis).
Pakk den ferdige marsipandeigen i plastfolie og la den hvile en stund på kjøkkenbenken.
* Tragant gjør marsipandeigen litt seigere og lettere å jobbe med. Kjøpes på apotek.
** Start forsiktig med noen få dråper, bland inn mer ved behov.
MARSIPANKONFEKT
Trill ut en pølse som du deler opp i passelige små biter som du igjen former til kuler eller små brød.
Smelt sjokolade i vannbad, tilsett delfiafett og dyppe marsipanbitene forsiktig med en gaffel e.l. i sjokoladeblandingen (pass på at du lager nok og bruker en litt dyp bolle så bitene blir dekket)
La sjokoladen renne av før du setter bitene «til tørk» på et bakepapir.
Før sjokoladen stivner, pynter du med mokkabønner, hakkede nøtter etter smak, daimkuler, sjokoruller eller annen passelig pynt.
MARSIPANSNØMANN
Lag tre kuler i stigende størrelse (trykk dem litt flate så står snømannen stødigere).
Rull mindre pølser som armer og fest dem mellom andre og tredje kule.
Flosshatten lager du av en flat og en avlang, firkantet marsipanbit.
Skjerf lages av marsipanpølse.
Nesen lager du av en liten, spiss marsipantrekant.
Til munn og knapper kan du bruke Daim-kuler.
Tips! Farge marsipanen du skal bruke til flosshatt, skjerf og nese før du monterer.