Komikerfrue får eksperthjelp!

Vi bestemte oss for å sende Leni hjem til Marna, for vi har fått med oss at hun ikke er så glad i å vaske. De har en god fordeling hjemme, men vi lurte veldig på om Leni kunne vekke "vaske-interessen" til Marna. Leni jobbet seg igjennom vindusvask, vask av badet, viste henne trikset med gummihanskene, trikset med eddik i vaskemaskinen, men det var ikke før de kom til vask av kakkelovnen med den magiske svampen og puss av messing at Marna "glemte" at hun ikke likte å vaske!

Se hele besøket her!

Marna sin plan var hele tiden at hun skulle stille Leni nok spørsmål, heie og virkelig skryte av henne - slik at hun vasket huset for henne... men det ble nå ikke sånn. Her kan du se hele besøket mellom Leni og Marna, samtidlig som du får noen gode vasketips.

Vasketips 1: Vindusvask

Våren kommer og det blir veldig synlig at vinduene ikke er rene. Ha litt eddik i vannet, da slipper smusset lettere. Dersom det er minusgrader ute, er et godt tips å vake utvendig med vindusspylervæske. Ikke bland den, bare vaske over vindu med vindusspylervæske, slik du bruker den på bilen. NB! Husk alltid å tørke over med glasskluten. Se flere tips fra Leni om vask av vinduer her >>

Vasketips 2: Baderom

Ikke vet jeg om du har et toalett som Marna, men det lukker seg opp automatisk. Leni ble litt overrasket. Det som er felles for alle toaletter er at de har godt av jevnlig rengjøring. WC Rens er i følge Leni, best på markedet. Sjekk hele filmen over, for Leni lurer på hva Marna har i taket og hva som har skjedd med viften hennes. Se flere tips fra Leni om vask av baderom her >>

Vasketips 3: Gummihansker

Har du dyr i huset som etterlater seg hår overalt, ja da skal du bruke gummihansker. Bruker du gummihansker når du vasker ellers? Du må ikke det heller, men ha et par i huset, for det er mye enklere å "stryke bort" hår med en gummihanske, enn det er å vaske med en klut.

Vasketips 4: Eddik i vaskemaskin

Leni hadde mange tips som Marna satte pris på når det gjelder eddik. Eddik i vannet når hun vasket vindu, eddik i vaskemaskinen for å forbygge nupper på tøyet, eddik for å rengjøre vaskemaskinen, eddik sammen litt vaskepulver, hvis du har glemt vasken i maskinen eller treningstøy som lukter vondt.. Mange god tips.

Vasketips 5: Vask av peis

Når du fyrer med ved igjennom hele høsten og vinteren legger det seg lag med sot. Når våren kommer synes alt veldig godt, så det er en god tid å dra frem alt og gjøre en grundig rengjøring. Når du skal vaske peisen, er det smart med litt salmiakk og zalo i vannet. Men, det beste trikset er den magiske svampen. NB! Husk å tørke over med glasskluten, så slipper du stygge riller. Det er vakkert når du kan speile deg. Har du messing på peisen, slik Marna har, er det enkelt å pusse når du har riktig produkt og leser på bruksanvisningen.

Leni, eier og daglig leder av Rent & Ryddig AS.

Leni er vår produkttester. Hun er også med på å utvikle nye produkter til vår egen Effekt-serie. Som profesjonell har Leni vært borti de fleste utfordringer innen rengjøring, og som produkttester har hun god kjennskap til de fleste av dem. Nå bruker hun sin erfaring og kunnskap til å gi deg råd om både produkter og bruk, og deler sine personlige vasketips og favoritter.